Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Rust zacht Fairouz

Zondag 16 November is de schrijfster Fairouz overleden aan de gevolgen van een ernstige beroerte die haar begin November 2014 overviel. Ze heeft ruim twee weken in coma gelegen. Op een andere site hebben we een estafette schrijven gehouden met gedichten en verhalen met de hoop dat zij weer zou ontwaken uit haar coma en herstellen. Het heeft niet willen baten, ze is zondag voorgoed ingeslapen, tot groot verdriet van haar naasten en vele mede schrijvers op verschillende sites.

Ik leerde Fairouz ruim zeven jaar geleden kennen op gedichtenfreaks, en sindsdien kwam ik haar op verschillende schrijverssites regelmatig tegen met haar korte verhalen, miniaturen en verhalende gedichten.
In de loop der jaren kreeg in een band met haar, en werd ze voor mij een baken, waarvan ik altijd wist dat ze waardering had voor wat ik deed met het schrijven, ook wanneer ik daar dikwijls zelf onzeker over was.

Ik herinner me Fairouz als een sterke nuchtere vrouw, die ook de mystiek en passie niet uit de weg ging in haar schrijven. Ze was een echt familiemens met oog voor de eenzaamheid en het verdriet van andere mensen.
Fairouz schreef vaak over sociaal onrecht zoals de aardgaswinningen in Groningen, waar ze woonde, en over mensen in derde wereld landen en de positie van vrouwen in de maatschappij.
Met trots vertelde ze mij een paar jaar geleden over haar eigen site en vroeg mij of ik daar ook een bijdrage voor had.
Haar beste vriendin heeft laten weten dat ze Fairouz nog over onze gedichten estafette heeft verteld en dat ze dat waarschijnlijk nog gevoeld heeft toen zij er over aan haar vertelde. Haar vriendin gaat alle gedichten nog lezen, en ik hoop dat het haar kan helpen met het verwerken van het verdriet over de dood van Fairouz, haar beste vriendin.

Het zijn voor veel mensen emotionele weken geweest, voor mij ook, en ik schrijf dit om mijn verdriet wat rustiger te krijgen, want ik schrik ervan hoe zeer dit mij aan heeft gegrepen.

Bedankt Fairouz, voor al het goede en het mooie op het internet, we zullen je missen, en koesteren al die bijzondere internetmomenten met jou.
Rust zacht.

Bloemen voor Fairouz
 
Zij die zoveel leven bracht op Internet
is heengegaan zonder ons te verlaten
want wat zij achterlaat is blijvend
gedachten, emoties, verbondenheid
 
in de hemelse tuin
van mijn onderbewustzijn
bloeien de mooiste bloemen
eeuwig voor Fairouz.
 
Rust zacht Fairouz.

Schrijver: Henk van Dijk, 17 november 2014


Geplaatst in de categorie: overlijden

5.0 met 3 stemmen 384Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
18 november 2014
Ze was één van de weinigen, die me wel op sgrijven.nl serieus en respectvol bejegende.
Respect!...
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
18 november 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Een heel mooi beschreven herinnering, die ook mij raakt, hoewel ik haar niet echt gekend heb, alleen wat gedichten van haar hand gelezen heb. Als we in de virtuele wereld van het internet een band met iemand voelen, dan kan de emotie die daarbij hoort, soms net zo diep gaan als in de fysieke wereld. We voelen elkaars energie, zonder de fysieke belasting, dus misschien nog wel zuiverder. Ik wens jou, Henk, en iedereen die met Fairouz een band had/heeft, in de virtuele of fysieke wereld, veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)