Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Sarah Brightman - Pie Jesu

Sarah Brightman is een klassieke, crossover sopraan en multimiljonaire met een hemels bereik. Ze is de oudste van zes kinderen. Haar vader was de zakenman Grenville Geoffrey Brightman en haar moeder heet Paula.

Op haar derde kreeg Sarah al dans- en pianoles. Op haar elfde ging ze naar de Arts Educational School in Tring Park. Verder ging ze naar de Elmhurst Ballet School in Camberley en het Royal College of Music in South Kensington.

Op haar dertiende speelde ze Vicky in de musical 'I and Albert' van Charles Stouse. Op haar achttiende had ze samen met Hot Gossip de disco-hit 'I Lost My Heart to a Starship Trooper' en ze trouwde met Andrew Graham-Stewart.

Op haar 22-ste is ze van Andrew gescheiden en een jaar later trouwde ze met de componist/impresario Andrew Lloyd Webber. Deze Andrew was twaalf jaar ouder en ze kreeg een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, een doodgeborene en twee miskramen met hem.

Op haar 28-ste verscheen haar debuutalbum 'Early One Morning' en twee jaar later 'As I Came Of Age'.

Op haar dertigste is ze van Lloyd-Webber gescheiden. Ze speelde de hoofdrol in zijn musical 'The Phantom of the Opera'. Op haar 31-ste pleegde haar vader zelfdoding door zichzelf te verstikken in zijn auto, vanwege zijn echtscheiding en financiële debâcles.

Op haar 33-ste verscheen 'Dive', vervolgens verschenen 'Fly', 'Timeless', met haar megahit 'Time to Say Goodbye', samen met Andrea Bocelli, 'Eden', 'La Luna', 'Harem', 'Symphony', 'A Winter Symphony' en 'Dreamchaser' uit 2013.

In september 2015 gaat Sarah met een Russische Sojoez-capsule naar het Internationale Ruimtestation ISS vliegen. Ze vliegt mee met de kosmonauten Sergej Volkov en Andreas Mogensen. Dat kost haar 39 miljoen euro, maar ze wil graag de eerste, professionele zangeres zijn, die in de ruimte zingt.

Sarah is van alle markten thuis en haar covernummer 'Don't Give Up', samen met Gregorian, is net zo betoverend en hartverwarmend als door Kate Bush. Toch blijft haar versie van 'Pie Jesu' mij het meest ontroeren, omdat ze daarmee het onderste uit de kan haalt en haar stem bijna a capella mijn hart tot in al zijn uithoeken raakt. Je hoeft niet eens gelovig te zijn om de diepgang van dit navrante lied te ervaren. En die stem, mensen, oelálá!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 20 november 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

4.3 met 3 stemmen 162Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
21 november 2014
Je blijft me enorm verbazen, al moet ik wel oppassen met internetvriendinnen, want die hebben me dikwijls veelal beschadigd.
Op afstand blijft het veilig en daarom mail ik je niet persoonlijk, al is de drang hoogst prikkelend. Ik zie je zo voor me in je romantische woonkamer, liggend op de rode sofa, terwijl Sarah 'Pie Jesu' zingt en jij dikke tranen plengt. Kwispel je buik en bovenlichaam verwarmt. Ik wens je een wijnkelder boordevol parels toe. Samen er naakt in zwemmen, pootjebaden. Feesten met Dagobert Duck. Geestelijke rijkdom is veel heilzamer dan materiële rijkdom, dat weet jij ook wel. Jouw ziel is inderdaad veel rijker dan de zielen van superrijke koninginnen enzo. 'Vergaar je geen schatten op aarde!', zei Christus Jezus terecht. Het gaat om de hemelse schatten. Zielverrijking, met name van anderen. Iedere traan van jou belandt in mijn ziel als een onschatbare klomp goud. Ik drink je traanvocht als goddelijk levenselixer. Drink jij het mijne evenzo, onvoorstelbaar liefdevolle Godin!...
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
20 november 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Deze keer heb je een van mijn meest favoriete muziekstukken onder de aandacht gebracht. Het is mij nog nooit gelukt naar Pie Jesu te luisteren zonder tranen. En ik hoor het vaak. Blijkbaar veel tranen die eruit moeten. Parels van de ziel, zo wordt gezegd. Als het echte parels waren, zou ik schatrijk zijn. Misschien ben ik dat ook wel. Metaforisch dan.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)