Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Sarah McLachlan - Angel

De zangeres Sarah Ann McLachlan is geboren op 28 januari 1968 in Halifax, Canada. Ze werd als kind geadopteerd. Als kind kreeg ze zangles en leerde ze klassieke piano en gitaar spelen.

Sarah studeerde aan de Queen Elizabeth High School, net als de zangeressen Melanie Doane en Jenn Grant. Deze school is in 2011 gesloopt. Op haar zeventiende was ze zangeres van de rockband Oktober Game.

Ze had alles in zich om een beroemde rockster te worden. Na een concert in de Dalhousie University kreeg ze een contract van Nettwerk Records aangeboden. Ze studeerde eerst nog een jaar aan het Scotia College of Art and Design Nova.

Daarna ging ze naar Vancouver om aan haar zangcarrière te beginnen. In 1988 verscheen haar debuutalbum 'Touch' en in 1991 het album 'Solace', met 'The Path of Thorns' en 'I will not forget you'.

In 1993 verscheen 'Fumbling Towards Ecstasy', met 'Possession'. In 1994 werd ze aangeklaagd door de geobsedeerde fan Uwe Vandrei, die zei, dat zij 'Possession' op zijn liefdesbrieven aan haar had gebaseerd. En zo ja, wat dan nog! Er kwam nooit een rechtszaak en in het najaar van 1994 maakte Uwe een einde aan zijn leven. Hij was overigens niet de enige, die zulke dingen beweerde.

In 1997 is Sarah op Jamaica getrouwd met haar drummer Ashwin Sood. In datzelfde jaar verscheen haar best verkochte album 'Surfacing', met het diep ontroerende 'Angel', geïnspireerd door de muzikant Jonathan Melvoin van The Smashing Pumpkins, die op 34-jarige leeftijd overleed door een overdosis heroïne.

In 2001 overleed haar moeder door kanker. Op 6 april 2002 is haar dochter India Ann Sushil Sood Geboren. In 2003 verscheen 'Afterglow' en in 2006 'Wintersong', met allemaal kerstliederen. Op 22 juni 2007 is haar dochter Taja Summer Sood geboren en in september 2008 is ze gescheiden. In 2010 verscheen 'Laws of Illusion' en in mei 2014 'Shine On'. Sinds mei 2014 heeft ze een relatie met de ex-ijshockey speler Geoff Courtnall.

Schrijver: Joanan Rutgers, 3 december 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

3.5 met 2 stemmen 5.367Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
4 december 2014
Juist opgemerkt, aartsengel Gabriëla!
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
3 december 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Gezongen met de stem van een engel.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)