Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Elegeion - Scars

De gothic doom metal band Elegeion komt uit Melbourne. De huidige leden zijn: de zanger/bassist/gitarist Anthony Kwan, de zangeres/pianiste Dieudonnee, de gitarist Sadoskot, de drummer Gaz, de lead-gitarist Scott Williams en de bassist George Van Doorn.

In 1993 vormden Anthony Kwan, James Wallbridge, zijn broer Morbius Warseth, Deathsaw Dave en Chris Kwan de black/death metal band Greydawn.

In 1995 vormden Anthony Kwan, de bassist James Wallbridge en de drummer Myles Barlow de band Elegeion, die eerst Sombre Skies en Transcendence heette. Hun gothic doom metal wordt vermengd met klassieke instrumenten, o.a. viool en cello.

Elegeion is beïnvloed door de doom metal band My Dying Bride, de death/doom band Disembowelment, de Noorse metal band The Third and the Mortal en de Poolse avant-garde componist Henryk Mikolaj Górecki.

Diverse liederen, die aanvankelijk voor Greydawn waren geschreven, werden verwerkt voor Elegeion, bijvoorbeeld het lied 'Beyond Despair'. Anthony put nog steeds uit oude opnames van Greydawn. Heftige black metal riffs werden vertraagd.

In 1996 tekenden ze een contract bij Candlelight Records, opgericht door Lee Barrett, de voormalige bassist van Extreme Noise Terror. De zangeres Natascha Martincic kwam erbij en bleef tot 2000. In datzelfde jaar verscheen de demo 'Induction to eternal peace', met 'Beyond Despair' en 'Silent Cries'. In 1997 verscheen de EP 'Odyssey Into Darkness', met de violiste Jacinta Parsons en de keyboards-speler Matt Baulch. Hierna verliet James de band.

In 2001 verscheen het debuutalbum 'Through the Eyes of Regret', met de zangeressen Natascha en Dieudonnee. En met de cellist Adam Hollinshead, de violiste Belinda Gehlert en de drummer Daniel Lutick. Geproduceerd door Modern Invasion Music. In 2003 verscheen de EP 'For Blacker Things' en in 2005 het tweede album 'The Last Moment', met 'Scars' en 'Heaven's Torment'. De bassist James Wallbridge was terug en speelde op de drums. Dieudonnee deed de zang en de piano. De cellist was Brendan Pearn en de violiste was Tori Phillips. Vier nummers zijn door Anthony geschreven en de rest door Dieudonnee en James. Geproduceerd door Dark Symphonies.

In 2011 verscheen op Bandcamp het lied 'Reignstorm', bijna zestien minuten durend. In 2012 verscheen de EP 'For Blacker Things'. Niet populaire bands hebben vaak wel diepzinnige teksten en ze zijn meer gewaagd en vernieuwend. De oppervlakkige techno-beats incluis cliché-teksten van Madonna worden vaak wel door de massa geslikt. Massale smakeloosheid. Madonna verdoezelt al jaren met haar gedreun en geflits dat ze een allerbelabberste stem heeft, die zelfs onder doet voor de stem van je buurvrouw, als die onder de douche een aria aanheft.

Vergelijk die over het paard getilde multimiljonaire Madonna maar eens met de zuivere rasstem van Dieudonnee en verbaas je er samen met mij over, dat een stem als die van haar zo dramatisch in de luwte blijft nagalmen!...


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=E-Fm6vMZSTQ

Schrijver: Joanan Rutgers, 9 december 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

3.0 met 2 stemmen 57Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)