Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Johanna Charlotte Wessels - We Are The Others

Johanna Charlotte Wessels is geboren op 13 mei 1987 in Zwolle. Op haar veertiende zong ze het lied 'Embrace the Night' van haar nicht Dagmar Otto, een hardcore-dj uit Doetinchem. Ze was de zangeres van de band To Elysium en ze zong in de rockopera 'Infernorama' van Manny van Oosten.

Ze was nog maar net achttien toen ze Martijn Westerholt ontmoette. Ze woonde namelijk in dezelfde straat als zijn ouders. Martijn had in 2002 de symfonische metalband Delain opgericht. Charlotte schreef eerst alleen teksten en zanglijnen voor hem. Martijn was helemaal weg van haar en hij vroeg haar om de zangeres van Delain te worden.

In 2006 verscheen het debuutalbum 'Lucidity', met het meeslepende 'Sleepwalkers Dream'. Liv Kristine en Sharon den Adel zongen er ook op mee. De andere leden waren: de gitarist Ronald Landa, de bassist Rob van der Loo en de drummer Sander Zoer.

In 2009 verscheen het album 'April Rain'. Ronald was vervangen door Ewout Pieters en Rob door Otto Schimmelpennick van der Oije.

In 2010 zong Charlotte op het album 'Death & Legacy' van de Oostenrijkse power metal band Serenity. Ze zong het duet 'Serenade of Flames' met de zanger Georg Neuhauser.

In 2011 zong ze mee op het album 'Nine Paths' van de symfonische rockband Knight Area. Ze zong het duet 'Please Come Home' met de zanger Mark Smit. Ze zong ook op het album 'The Quiet Resistance' van de metalband Nemesea. Een duet met de zangeres Manda Ophuijs.

In 2012 verscheen het derde album van Delain, 'We Are The Others'. De titelsong is gebaseerd op een Engels meisje en een Engelse jongen, die vanwege hun 'alternatieve' kledingstijl/uiterlijk door een groep agressieve, intolerante, stupide jongeren in elkaar geslagen zijn. Het meisje, Sophie Lancaster, raakte in coma en zij is later in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden.

Schrijver: Joanan Rutgers, 22 december 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

3.7 met 3 stemmen 87Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
9 januari 2015
Lieve Xena, merci beaucoup voor je effectieve verdediging en high five!
Naam:
Xena
Datum:
5 januari 2015
Hallo Ivan, deze beschouwing gaat over intolerantie en stupiditeit. Komt ook voor bij mensen die dingen lezen die hen niet echt interesseert, om er vervolgens lekker negatief commentaar op te kunnen geven.
Naam:
Ivan Breed
Datum:
1 januari 2015
Die Rutgers is iedereen de les aan het lezen maar komt zelf niet verder dan een droge opsomming van oninteressante feitjes.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)