Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Het jachtseizoen is weer geopend

Ik lag zondagavond j.l. languit op de bank voor de buis met het ergste van een griepvirus weer achter mij. Ter compensatie van mijn hooggespannen intellect vind ik het heerlijk om naar een simpel en relaxed programma als 'Boer zoekt vrouw' te kijken, zij het natuurlijk met de nodige spot en cynisme. Het goede feetje Yvon Jaspers tufte weer met haar oude auto en hond Tommy naar de diverse boeren, die zich vorig jaar al aan ons hadden voorgesteld.

Sommige boeren kregen te weinig reacties en mochten niet door gaan. Één van hen was Janco, een aardappelboer uit Groningen. Janco is veertig jaar en hij smacht naar een vrouw, maar hij denkt, dat hij niet knap genoeg is en te verlegen. Bij sommige deksels en potjes is het wat extra wringen. Koppelaarster Yvon reed met hem naar een theetuin in de omgeving, waar hij nog nooit geweest was. Thuis thee genoeg, denkt de Eigenheimer. Janco zat even later in een heksenkring met acht hunkerende vrouwen, zelfs ene Mechteld helemaal uit Portugal. Twee erwten op een plank, maar wel het meest bijzonder tussen al die bemoederlijkende, kleverige suikertantes.

Ene Esther zei, dat hij best knap is en dat ware schoonheid van binnen zit. Janco knikt gedwee. Ik had die leugenares allang een flinke schop richting Pluto gegeven en kletstante Yvon de schrik van haar leven bezorgd. De idylle ging verder en Janco nam zijn harem mee naar zijn kolossale, geërfde herenboerderij. Ik zag zijn oogjes even flink oplichten bij het zien van de voluptueuze boezem van ene Gerdien. Janco en Gerdien. Klinkt wel aannemelijk. Janco was zeker aandoenlijk zo met zijn laatste sprietjes haar nog zorgzaam in de gel gezet.

De oudewijvenkoekprietpraat van het kijkcijferkanon Yvon is qua constructie in wezen zo gammel als een looprek van papier-maché, maar door de schrijnende hulpbehoevendheid van de noodlijdenden liggen ze allemaal aan haar lippen. Janco liet zijn tante Rikkerdien koffie zetten en die tante hield haar hand veel te lang op zijn rug, waardoor ik vreemde dingen ging denken. Zelfs hele griezelige dingen voor de toekomstige echtgenote van boer Janco. Ik heb de serie 'Hollands Hoop' nog vers in mijn geheugen. Er gebeuren nu eenmaal rare dingen in Noord-Groningen. Er zijn dan ook vervolgbeelden, die wij nooit te zien krijgen. Yvon tovert alle echte narigheid met haar toverstafje weg. Een knip met haar vingers en alle horror wordt weggeknipt.

Er wordt ook aan de homoseksuele mens gedacht en deze keer in de vorm van de sympathieke, 40-jarige Bertie, die in Zeeland een boerderij runt. Ze is gescheiden van een vrouw, met wie ze twee kinderen heeft, die geregeld bij haar aanwezig zijn. Ze kreeg ruim 170 brieven en gezien de foto's lijken alle knappe vrouwen tegenwoordig wel lesbisch te zijn. De 65-jarige Geert is een hyperactieve optimist, die drugsgebruik vertoont. Bij een foto van één van zijn uitgezochte tiental, zegt hij onomwonden tegen de verre van preutse Yvon: 'Zie je dat dan niet? Dit straalt zij uit: 'Ah, hier ben ik, Geert, pak mij!'. Het niveau gaat hard achteruit, hier had Yvon moeten knippen, maar zij is inmiddels hoteldebotel, afgepeigerd en ergens spuugzat gemaakt door al die knettergekmakende boerenwijsheden.

Schrijver: Joanan Rutgers, 6 januari 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.2 met 5 stemmen 131Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
9 januari 2015
Beauty-king Tom mag ook maar met tien dames verder gaan, dus slinkt die seksuele vloedgolf als vanzelf. Dat hij tien uiterlijke schoonheden koos, was te verwachten. De diepgang van zijn liefdespassie is bij voorbaat al hoogst ondiep. Soort vindt soort. Als ze maar happy zijn. Trouwens, weet je al dat er in het seizoen 2016 een voor jou zeer bekende vrouw gaat mee doen? En dat die beeldschone vrouw het record van Tom verreweg gaat overstijgen?...
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
6 januari 2015
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Kostelijk beschreven en met veel plezier gelezen!

Het verschil was ook zo tragisch groot, met die onzekere boer met maar twee reacties en die eat-your-heart-out-Robert-Redford-boer die maar liefst 1808 reacties had. Nee, geen tikfout: achtienhonderdenacht reacties. Je moet er toch niet aan denken dat er zoveel vrouwen smachtend in hun bed liggen fantaseren over die ene man, en hem al hun seksuele energie sturen. Zou hij nog wel rustig slapen?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)