Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Sirenia - Save Me From Myself

Sirenia is een Noorse gothic en symfonische metalband uit Stavanger. De band is in 2001 opgericht door Morten Veland, die zijn band Tristania moest verlaten vanwege onenigheid over de koers. De zanger was Kristian Gundersen.

In 2001 verscheen het debuutalbum 'At Sixes and Sevens', met als zangeres de française Fabienne Gondamin. Er deed ook een Frans koor mee en Pete Johansen was de violist.

In 2003 verscheen het album 'An Elixer for Existence', met de zangeres Henriette Bordvik (17 november 1984, Farsund). Deze zangeres heeft mijn voorkeur. Anne Verdot was de violist. Het album gaat over depressie, drugsgebruik en gedachten over zelfdoding. Het laatste nummer heet 'Seven Sirens and a silver tear' en is werkelijk een meesterstuk qua betoverend pianospel en met licht op de achtergrond een koor. Beluister dit na 'Save Me From Myself' en je hebt je leven weer danig verrijkt.

Na dit tweede album verliet Kristian de band en kwam de drummer Jonathan Perez er bij. In 2007 verscheen 'Nine Destinies And A Downfall', met de zangeres Monika Pedersen (2 december 1978, Skanderborg). In november 2007 werd Monika uiteindelijk vervangen door de huidige zangeres Ailyn Giménez (29 mei 1982, Barcelona). Het rechteroog van Ailyn is bruin en het linkeroog is groen. De huidige gitarist is Jan Erik Soltvedt.

In 2009 verscheen 'The 13th Floor', met 'The Mind Maelstrom'. in 2011 verscheen 'The Enigma of Life', met 'Fallen Angel'. In 2013 verscheen het tot nu toe laatste album 'Perils of the Deep Blue', met 'Seven Widows Weep', inclusief een stoere video met vikingen op een schip.

Schrijver: Joanan Rutgers, 13 januari 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.5 met 2 stemmen 60Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)