Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Valse schaamte

Ik was me aan het scheren in de badkamer. In de spiegel zag ik hoe mijn vrouw mij pisnijdig aan het bekijken was. “Je was aardig bezopen vanmorgen, en die stomme praat die je dan uit”, sneerde zij.
“Ho, dat was geen stomme praat. Ik zeg je dat ik vannacht op een feest in een mij onbekend huis verzeild ben geraakt. Daar hadden ze een gouden schijtpot. Ik zal dat huis zoeken en het je bewijzen”, verdedigde ik mijzelf.

Zo gezegd zo gedaan. Ik liep door de straten van Kutsapperveen op zoek naar dat huis. Ik schreeuwde het op gegeven moment uit. Daar was het. Het huis met de gouden schijtpot. Ik belde aan waarna een raam op de tweede verdieping open ging. “Wat moet je?” riep een vrouw met agressieve toon. “Excuseert u mij, maar volgens mij heb ik vannacht in uw huis op een gouden schijtpot gezeten”, oreerde ik luidkeels. De vrouw draaide zich om en riep: ”Peter, daar heb je die viespeuk die in je tuba gescheten heeft.”

Het was de wedstrijd van de eeuw. Ik was basisspeler in het nationale voetbalelftal en stond in de line up voor het zingen van het volkslied. Miljarden mensen over de hele wereld keken naar deze wereldcupfinale. Ik zong mijzelf schor bij het volkslied. Tranen stonden in mijn ogen terwijl mijn stembanden pijn deden want ik wist dat het emotioneel blèren van het volkslied hoger gewaardeerd werd dan eventuele voetbalprestaties. Toen gebeurde het. Door mijn over emotionele geblèr begon mijn buik te rommelen en voordat ik het wist liep de diarree dun langs mijn benen en wel op zo een manier dat ik stond te soppen in mijn voetbalschoenen. Toen ik mij realiseerde dat ik een enorme hit op Youtube zou zijn, zo een hit waar de kinderen van mijn kleinkinderen het later nog over zouden hebben, pas toen begon ik echt te huilen.

Ik had die mooie vrouw gescoord. Ik had haar versierd en nu gingen we samen naar bed. Toen we het liefdesspel in optima forma aan het bedrijven waren raakten we vacuüm. Met geen mogelijkheid kwam ik uit haar liefdeszone. We besloten samen dat professionele hulp geboden was in de vorm van 112. We lieten ons samen van het bed rollen en rolden naar het mobieltje op de salontafel. We belden 112. Maar omdat de ambulancebroeder pertinent weigerde om zelf de voordeur in te trappen werd de politie erbij gehaald. Die kwam met loeiende sirenes zodat inmiddels de hele straat aan het raam hing om te kijken wat er aan de hand was. Men besloot ons op een brancard richting de ambulanceauto te vervoeren. Ik lag bovenop mijn liefdesgezelle. Dat ik een microfoon van de mensen van hart van Nederland onder mijn neus kreeg geduwd, vond ik al vrij irritant. Maar toen CNN ook aanwezig was voor hun breaking news over dat vacuüm geraakte koppel in Holland begreep ik dat wij wereldnieuws waren en zelfs door middel van emigratie niet aan onze schaamte zouden kunnen ontkomen.

Schrijver: aqua, 25 januari 2015


Geplaatst in de categorie: humor

4.5 met 4 stemmen 116Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)