Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Foutje; bedankt

Leuker kunnen ze het niet maken, nee nogal wakker, makkelijker ook niet bepaald, want wat gebeurt er wanneer je vijfenzestig wordt? Je komt in de mallemolen van de pensioenwereld terecht en dat dit een mallemolen is, nouuuuu zoveel is wel duidelijk intussen.

Je wordt om te beginnen, tenminste als je toevallig bij verschillende bazen hebt gewerkt en daar dus ook pensioen hebt opgebouwd, gebombardeerd met brieven die je vertellen dat je NU dan  ECHT 65 wordt en dat je dus al een kleine zes maanden van te voren formulieren in moet vullen zodat ze uit kunnen gaan rekenen wat je overgemaakt krijgt wanneer je die zalige leeftijd hebt bereikt. Jawel. In dit geval werden het vijf boekwerken die doorgeworsteld moesten worden, ingevuld, nagekeken, getekend etc. etc.

Ook was een eentje bij die ons VERPLICHTTE om af te kopen, en wat we ook inbrachten, wat we ook beargumenteerden, nee hoor, er hielp geen lieve moedertje aan, het werd overgemaakt en jawel we konden WEL bezwaar maken, maar er werd al meteen achteraan gezegd dat dit toch geen zin had....

Heerlijk die wereld van de pensioenen. Dat het NOG leuker kan? Ja hoor in dit geval wel. We krijgen een brief van een fonds, er is een fout gemaakt en voortaan gebeurt er iets met de zogenaamde partner toeslag. Ach kan er ook nog bij. Druk maken doe ik me allang niet meer, dus wacht ik braaf af wat er gebeuren gaat.

Dan komt er een nieuwe brief; sorry, jawel je leest het goed, sorry, we hebben een fout gemaakt en u kunt deze brief als niet verzonden beschouwen. Oké, ook al goed. Je wordt vanzelf laconiek hoor in dit soort situaties. Dan komt er een week of wat later weer een brief, met daarin de vermelding; datgene wat er ingehouden is?  

Wordt in april teruggestort. Oké? Teruggestort? Grappig want IK had nog niks gemist, maar dit terzijde, we zitten nog niet zolang in de pensioenwereld namelijk, maar worden steeds wijzer. Dat dan weer wel. Voor de aardigheid pak ik al die nutteloze post even bij elkaar en besluit er dan maar een telefoontje aan te wijden. Foutje: bedankt.

Want natuurlijk krijgen WIJ niks, het geldt alleen voor mensen die voor 1985 in deze regeling vielen en laat hij nou een jaar later er begonnen zijn. Dus mijn vraag waarom we dan toch al die post ontvingen wordt simpelweg geantwoord; is een foutje mevrouw, al die post had niet naar jullie mogen worden gezonden!

Nou das dan duidelijk, ik kreeg een excuus, jawel, en That's it. Niks geen extraatje, niks geen leuk saldo, maar wel drie brieven, die me op het puntje van mijn stoel lieten zitten.
Wie zich NU nog afvraagt hoe het komt dat de pensioenen omlaag gaan heeft meteen antwoord, er wordt daar, net als bij de belasting met een zonnebril op, gewerkt. Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker evenmin. Intussen stormt het geweldig buiten, maar ja, das buiten en die storm gaat vanzelf weer liggen.

De stormen van de diverse diensten, zullen wel altijd een debacle blijven.

Schrijver: An Terlouw, 5 april 2015


Geplaatst in de categorie: ouderen

2.5 met 2 stemmen 865Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)