Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Vergeet de oudjes niet

Een geweldig fenomeen, warempel het haalt ook het nieuws nog, levend en wel...chapeau, pet af en mijn complimenten! Want: we moeten gedurende de vakantie periode op de eenzamen letten, jawel. Volmondig werd verteld dat: we niet nog meer mee moeten maken dat er een vrouw TIEN jaar dood in haar woning lag, jawel je leest het goed.

Begin vorig jaar werd er een dode vrouw aangetroffen en NIEMAND had haar gemist, want tja alles ging gewoon door, de rekeningen werden automatisch afgeschreven, kinderen waren er niet (of ze had er geen contact mee, dat wist niemand te vertellen) maar weet je, bij mij rijst dan sowieso de vraag: kreeg mevrouw geen blauwe enveloppen?

Kreeg mevrouw niet zoals de meeste vrouwen boven een bepaalde leeftijd een oproep voor b.v. een borstkanker-onderzoek? En toen mevrouw eenmaal dood was, heeft niemand iets geroken of is men het reukvermogen ook al kwijt in die omgeving? Afijn, nu is er dan een initiatief van: de eenzame ouderen moet je tijdens je vakantieperiode niet vergeten. Das prachtig een heel mooi gebeuren, vrijwilligers worden in zes weken tijd langs mensen gestuurd die misschien wel oud en misschien wel eenzaam zijn, in die zes weken.

Daar is een potje voor in het leven geroepen, hartstikke mooi. Overal worden subsidies gestopt maar nu is er dan een heuse "eenzame-ouderen- vakantietijd" pot, hoe nobel hoe ontzettend nobel is dit streven...

Een JAAR heeft 52 weken, min die 6 weken die worden opgevuld om de eenzame ouderen in de vakantie een keertje met een bezoekje te vereren, blijven er snel uitgerekend slechts 46 weken over waarin die eenzame oudere mag wachten tot de volgende grote vakantie want dan is dat potje natuurlijk weer gevuld voor de volgende lichting vrijwilligers die op pad gaan om die eenzame oude man of vrouw met een bezoekje te vereren.

Dit alles heeft natuurlijk in al zijn cynisme wel een voordeel: als elke eenzame oudere in de vakantie ook de deur nog opendoet, kan het hooguit een jaar zijn dat iemand dood in zijn of haar huis ligt. Scheelt toch mooi negen jaar en das al mooi meegenomen.
Wat is er in vredesnaam mis met het idee, om als mens allemaal ËÉN buurfamilie in de gaten te houden? Niks toch? Daar heb je geen potje geld voor nodig, nee, daar heb je menselijkheid voor nodig of weten mensen niet meer wat dat is?

Schrijver: An Terlouw, 7 juni 2015


Geplaatst in de categorie: politiek

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 1.732Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)