Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Facebook en een ideeëndiefstal

Op FB zag ik een foto van JW, rond 1980 mijn chef bij een tijdschrift waar ik korte tijd redacteur ben geweest. Met die foto kwamen herinneringen aan die tijd. Onder meer aan een stagiair.

Op die redactie kwam namelijk op een dag een stagiair van een of andere opleiding die een tijdje zou blijven om wat ervaring op te doen. Het is bij die éne dag gebleven. De volgende dag belde zijn vader namelijk op met de boodschap dat zijn zoontje bang was voor één van de redacteuren. Die redacteur was ik en boos was ik wel, maar niet op de jongen. Mijn boosheid gold zijn vader. Zoonlief vertelde namelijk de eerste dag dat zijn vader de uitvinder was van een bepaald apparaat in de bouwnijverheid. Ik laat namen en details achterwege omdat ik niets kan bewijzen. Maar op die bewering ontstak ik in woede.

Vijftien jaar eerder zat ik namelijk in de klas bij zijn vader. In die tijd zat ik propvol ideeën en één daarvan was voor het bedoelde apparaat. Ik vroeg aan meneer X wat hij ervan vond en hij zei dat het onmogelijk was zoiets te maken. Ik geloofde hem en liet het rusten. De rest zal duidelijk zijn. Ook wat ik van de vader vond en ongetwijfeld was dat op mijn gezicht te lezen.

De vader heb ik nooit meer gezien en zijn zoon evenmin. De herinnering aan die rotstreek blijft.

Misschien hebben anderen nog iets aan mijn ervaring gehad. Toen ik zelf eenmaal leraar was, heb ik mijn leerlingen en later studenten op het hart gedrukt altijd heel zuinig te zijn op een goed idee. Voor je het weet, gaat een ander ermee aan de haal.

Schrijver: Jacob van Schaijk, 12 augustus 2015


Geplaatst in de categorie: algemeen

4.5 met 4 stemmen 112Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
nita
Datum:
14 augustus 2015
De tijd verandert....de mensheid niet!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)