Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Tand Best bij VGZ

Ik heb als minima-uitkeringsgerechtigde bewust voor Tand Best gekozen, omdat je niet kunt weten wat er qua tandartskosten boven je hoofd/gebit hangt. Alles ging prima volgens schema, totdat mijn tandartspraktijk Dental Vision werd overgenomen door een andere tandarts, die het Dental Mondverzorging doopte. Ik heb daar vele tandartsen zien komen en gaan. Ik heb het hechten inmiddels afgeleerd. Een eenmalige tandarts wist mij te overtuigen om met roken te stoppen en dat was op het nippertje, want anders waren mijn kauwelementen er vanzelf uit gevallen.

De nieuwe eigenaar ging ook in zee met een nieuw betalingsbedrijf, genaamd Uwnota.nl in Almere. Zelf zegt de nieuwe eigenaar, dat er iets mis is gegaan met een tandartscode, maar die Uwnota.nl is onwrikbaar en blijft bij een te hoog geschat incasseringsbedrag. Ik moet zo'n honderd euro onterecht extra betalen en het automatisch, ambtelijk apparaat vertrekt geen spier. Alsof die grootmachten niet ergens kunnen falen.

Het is Uwnota.nl's probleem, zegt mijn tandarts, maar die Uwnota.nl schuift het probleem gewetenloos naar mij en de VGZ. Mijn tandarts is rijk genoeg om zo'n vergissing weg te wuiven, maar ik kan met honderd euro extra verlies op water en brood gaan leven. Nu ben ik Franciscaan genoeg om dat te doen, maar ik baal wel van deze hooghartige, onbarmhartige, oneerlijke geldklopperij.

Het gaat om een schriftelijke medische anamnese van 21,09 euro, een uitgebreid consult nazorg tandvleesbehandeling door een mondhygiënist van 112,13 euro, een periodieke controle van 21,09 euro en een kaakoverzichtsfoto van 66,61 euro. Totaalkosten: 220,92 euro Betaald door VGZ: 70,16 euro Nog te voldoen: 150,76 euro.
Maar in mijn berekeningen, volop gecheckt, kom ik uit op een bedrag van pakweg 45 euro en flessen ze me met ruim 100 euro. Zie die massa-instanties maar eens te overtuigen, het is vechten tegen de bierkaai en door hun machtsposities overtroeven ze je met met het minste gemak. Best frustrerend, zo'n Tand Best verzekering bij VGZ. Tand Best vergoedt 1000 euro per jaar, dus daar zat ik allang niet overheen, ook omdat de bovenstaande rekeningen de eerste rekeningen van 2015 zijn.

Hopelijk kan ik hiermee aantonen, dat er bij verzekeringsbedrijven als VGZ bepaalde dingen rigoureus fout gaan, waar de armlastige klanten de dupe van zijn. Ze beloven ons gouden bergen, net als de politici, maar in feite beroven ze ons van het schamele geld, waarvan we rond moeten komen. Tand Best betekent 80% vergoeding van alle tandartskosten. Reken maar uit en ik ben niet de enige die ze schandalig duperen.

Veel mensen snappen nog steeds niet hoe het zwaar overleven is aan de onderkant van de samenleving. Ze denken vanuit hun verwende welvaartsniveau. Denken dat een honderdje extra geen problemen oplevert.

Schrijver: Joanan Rutgers, 21 augustus 2015


Geplaatst in de categorie: geld

3.5 met 4 stemmen 157Er zijn 9 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
22 september 2015
Fijn dat het nog is goed gekomen, ondanks die kleine bijbetaling. Zo zie je maar weer: de aanhouder wint! Goed gedaan, Joanan. Een mooi voorbeeld voor ons allemaal, om niet zomaar zonder meer met al die torenhoge rekeningen genoegen te nemen.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
15 september 2015
Na al dat geklier moet ik toch nog 39,97 euro extra bijbetalen (bij die 17,54 euro). Dat klopt ook, want dat is inderdaad 20% van 199,83 euro. Dus voor die schriftelijke medische anamnese van 21,09 euro betaal ik dan 17,54. Het zal mij nog een worst zijn. Zo'n medische anamnese schijnt een vragenlijstje van de tandarts te zijn. Ik heb nooit iets schriftelijk ingevuld, dus zullen ze mondeling bedoelen, al kan ik me enkel een vraagje over medicijngebruik herinneren. Het schijnt eens in de drie jaar standaard te gebeuren. Belachelijk toch, dat ze nu ook al wat navraag grotendeels gaan bekostigen bij de patiënt. Bij vraagjes, hou je kaken stevig op elkaar.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
12 september 2015
Zoals ik beloofde, wil ik even nog kenbaar maken, dat uwnota.nl de 150,76 euro inderdaad teruggestort heeft, omdat Mondverzorging Statensingel de factuur ongedaan maakte.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
1 september 2015
Heb met een aardig madammeke van uwnota.nl gekwekt en zij zei, dat die 150,76 euro automatisch teruggestort wordt. Einde gecompliceerd verhaal. Pas op, arme burger, maak je vooral niet te druk! Heb meteen een twee halen één betalen 300 gram varkensschnitzel bij AH ingeslagen en twee flessen Mooi Kaap Rosé. Is het geldbedrag echt teruggestort, dan laat ik dat meteen weten. Blijven vechten loont de moeite!...
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
29 augustus 2015
Goh, ik lees in mijn eerste reactie, dat de directeur van mijn tandpraktijk mij gebeld heeft en zei dat mijn 150,76 euro teruggestord gaat worden. Dat was ik alweer vergeten. Maar het juiste betalingsbedrag is inmiddels binnen en dat is 17,54, wat zo'n 133 euro minder is dan eerst! Ik betaal die 17.54 natuurlijk en dan maar hopen, dat uwnota.nl ook aan terecht terugstorten doet!...
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
28 augustus 2015
Bedankt voor je edelmoedige, liefdevolle betrokkenheid, true angel Gabriëla, en inderdaad, een rokende tandarts is geen goed voorbeeld. Mijn gebit dreigde jaren geleden naar de verdommenis te gaan, omdat ik tabak en hasj rookte, maar een Indiase tandarts bij de desbetreffende tandpraktijk wist mij te overtuigen om met roken te stoppen, omdat zijn broer daardoor ook al zijn tanden was verloren. Ik rook al jaren niet meer en mijn gebitstoestand is er volop op vooruit gegaan. Roken is één van de meest schadelijke gewoonten voor de conditie van het menselijk gebit. En dat niet alleen, zoals wij allen weten. Roken is het onderdrukken van pure emoties en dus op zich al een crimineel feit. Ik moet gezien mijn minima-uitkering op de kleintjes letten, dus betekent dat dikke honderd euro vals geïncasseerde notabedrag extra veel kopzorgen voor mij. Hopelijk werkt deze pressie mee aan rechtvaardigheidsherstel. Dichters zijn al eeuwenlang arme sloebers, ik weet het, geestelijk werk wordt al eeuwenlang rigoreus ondergewaardeerd. Algemene, spirituele armoede. Ik geloof dat de huidige wereld nog steeds veel van Sint Franciscus kan leren!...
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
27 augustus 2015
Een rokende tandarts... hij zou beter moeten weten! Heel goed dat ze de administratieve fout nu eindelijk hebben erkend. An zegt het al, dat eigen risico van 375 euro ben je ieder jaar met wat onvermijdbare kosten toch al kwijt, bovenop de torenhoge premie. Dan moeten we dit soort administratie geintjes er niet nog een keer bij hebben. Ik hoop dat je je geld snel terug krijgt!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
26 augustus 2015
De directeur van Mondverzorging Statensingel Gouda kwam ik niet geheel ontoevallig de laatste tijd overal tegen. Eerst twee keer bij zijn praktijk, terwijl hij zenuwachtig heftig zat te roken, nee, niet blowen, al kon dat maar zo. Terwijl ik bramen ging plukken in het Goudse Hout zag ik hem ineens ijsberen op het balkon van zijn dure huis, dat te koop staat. Later zag ik hem voor een vakantiewinkel loeren, weer rokend, en ik liep op hem af. 'Zo, ga je er vandoor?', zei ik ernstig en voor de grap. Onlangs belde hij me, dat mijn 150 euro door uwnota.nl terug zal worden gestort (ik moet dat eerst nog zien!) en dat de juiste rekening dan door mijn deur gaat vallen, waarbij ik uiteraard 20% hoef te betalen. Twee codes konden niet samen worden vergoed, was de uitleg. Ik liep intussen in de AH te Goverwelle en ik gooide meteen een boven mijn budget gaande wijnfles in mijn winkelwagen. Ineens kan alles wel correct geregeld worden, omdat de fout erkend is. Toch blijft het nog afwachten, want ik vertrouw die rijke topregelaars voor geen millimeter. Voor dat je het weet zitten ze ergens op een onbekend, tropisch eiland met ook jouw gestolen geld.
Naam:
An Terlouw
Datum:
21 augustus 2015
J, het is onbegrijpelijke taal die men bij de zorginstanties los laat. Het is ook onvoorstelbaar dat dit soort dingen gebeurt.
Ik schrik al niet meer, want ook bij mij (Menzis) spelen ze hun eigen spel. Je bent aanvullend verzekerd en ik ben al in februari door mijn eigen bijdrage € 375 heen. TOCH ontvang ik facturen, ik BEL niet eens meer, en bepaal zelf door in gedeeltes te betalen. Je ligt KROM voor de maandelijkse premie en dit soort dingen zorgen er bv in jou geval voor dat je alleen in uiterste noodzaak naar de tandarts gaat. Denk ff aan een crowdfunding? En ik hoop dat die gasten het lezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)