Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

contacten

Zijn mensen eigenlijk wel te vertrouwen? Jonge mensen denk ik eerder dan oudere mensen. Waarom? Ik denk omdat mensen die veel meegemaakt hebben overal denken lering uit te halen en er naar gaan leven. Er zijn maar weinig mensen die niet beïnvloed worden door gebeurtenissen uit hun leven. Wat overigens naar mijn mening niet wil zeggen dat iedereen in het negatieve verandert!

Ik heb pas kennis kunnen maken met een jonge vrouw van bijna 21 jaar. Heerlijk onbevooroordeeld, toen pas besefte ik dat verstoorde verhoudingen niet per se aan mij behoeven te liggen. Het is een heerlijke ontdekking, ik word dus wel goed en interessant genoeg bevonden om mee om te gaan, ondanks het leeftijdsverschil. Ze is zo onbevangen en hartelijk, ze vertrouwt me veel persoonlijke zaken toe, waaruit telkens weer blijkt dat ze me vertrouwt. Ik voel me een soort oma van haar en vind het heel erg jammer dat ze voor een jaartje naar het buitenland gaat. Ik zal haar ongetwijfeld erg gaan missen. Voor mijn verjaardag heb ik luchtpost briefpapier gekregen, zodat ik haar kan gaan schrijven, het is alleen jammer dat het lang duurt voor ik heel misschien antwoord krijg. Het is tenslotte een erg leuke meid die zelf genoeg contacten heeft en ik wil haar niet forceren mij terug te schrijven; dat is wel iets wat ik geleerd heb, dat een mens het als een kostbaar goed mag beschouwen als een jonge geweldige vrouw contact met je wil houden, dus ik zorg om ervoor dat ik niets forceer.
Vrijheid blijheid!

Schrijver: Eva Mensch, 22 augustus 2015


Geplaatst in de categorie: vrouwen

4.2 met 4 stemmen 114Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Eva Mensch
Datum:
24 augustus 2015
Email:
Evamenschhotmail.nl
Dank je wel Gunter ( ik weet niet hoe de umlaut moet ) ik vond het belangrijk genoeg even te vertellen, het is echt een schat van een meid !
Naam:
Günter Schulz
Datum:
24 augustus 2015
Fijn gevoel om te mogen constateren, dat je, ondanks leeftijdsverschil, nog niet bent afgeschreven. Het voelt beter dan de veronderstelling te worden genegeerd of te zijn buitengesloten. Je schrijft deze hartenkreet met veel empathie en intuïtie.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)