Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Tegen vluchtelingen

Veel mensen zijn ambivalent in hun visie over de duizenden vluchtelingen, die naar Europa vluchten, aan de ene kant voelen ze mededogen jegens hun beroerde situatie en aan de andere kant zijn ze bang voor een overstroming en wie zal dat allemaal betalen en kunnen ze ooit werken, is er wel genoeg huisvesting en hoeveel verkapte criminelen zitten er tussen. Nou, ik kan je verzekeren, niet meer, dan in de huidige, Nederlandse bevolking. Ik denk dat die mensen na al hun gruwelijke ontberingen maar wat graag rust in hun bestaan willen, bestaanszekerheden, en ze gaan maar wat graag aan de slag, mits er banen voor hen zijn. Wat het beschikbare geld betreft, dat is er ruimschoots in voorraad, als je ziet hoe wij miljarden naar Griekenland en Oekraïne versturen. Leegstaande gebouwen ombouwen tot woningen, een fantastisch idee! Teveel kantoorgebouwen staan al jarenlang leeg, omdat niemand ze huren wil.

Nou zijn er ook mensen, die zich weren tegen het kaf tussen het koren, zeg maar de gelukszoekers, die uit landen komen, waar ze helemaal niet bedreigd worden, althans dat denken zij. De rechtse mensen willen een strenger asielbeleid en zelfs de grenzen sluiten, dus zeg maar, net als Hongarije een hoog en lang hek om onze landsgrenzen. Overal zie je een strenger beleid opdoemen, de spoorwegen willen militairen gaan inzetten en meer naar identiteitsbewijzen gaan vragen en de spullen controleren. Het begon al met die stomme hekjes op de stations. We zijn inmiddels al een behoorlijke politiestaat. Komt er nog bij dat de VN ons, wij Nederlanders, een hoogst discriminerend volk vindt. Lekker als je ondertussen zoveel vluchtelingen opvangt. Opeens een beetje gaan zitten zwarte pieten. Boeit niet. Ik kijk liever naar al die zorgzame vrijwilligers, die daadwerkelijk de zwaar getraumatiseerde vluchtelingen opvangen.

Om de titel wat te verklaren, viel mij op, dat de neo-nazi's ineens weer van de hoogste toren durven te blazen, ze zien hun kans schoon om hun bagger over ons uit te storten. Heb je hun agressieve muziekkeuze wel eens beluisterd? Ze protesteren de laatste tijd openlijk tegen de vloedgolf van vluchtelingen, omdat ze de onderbuikgevoelens van de domme massa proberen aan te wakkeren. Als ze maar herrie en destructie kunnen trappen. Bovendien kraaien ze opnieuw tegen de Joodse mensen, omdat die zo handig geld weten achterover te drukken, volgens hen, dezelfde reden als destijds. Tja, als je de godganse dag alleen maar Duits gereinigd bier zuipt, dan schiet je niet veel op. In Berlijn hebben twee dronken neo-nazi's gepist op een vluchtelinge en haar twee kinderen, terwijl ze schreeuwden: 'Heil Hitler!, wij zijn het opperras en jullie zijn geen echte ariërs!'. Wat voor opperras is dat, dat over andere, hoogst kwetsbare mensen urineert? Het opperras der rioolratten!.

In Zweden roert de neo-nazistische Partij van Zweden zich, wat mij meteen doet denken aan de Millennium-trilogie van Stieg Larsson, waarin de neo-nazi's een prominente rol spelen. Stieg werd tijdens zijn leven vaak bedreigd door de neo-nazi's. Zijn werkkantoor werd zelfs gebombardeerd. Geen wonder dat hij in zijn meesterlijke romans een duister netwerk van de neo-nazi's bloot legde. Inmiddels is deel vier verschenen, geschreven door David Lagercrantz en getiteld 'Wat ons niet zal doden'. De één noemt het blasfemie, de ander hondsbrutaal geniaal. Het geweld van de neo-nazi's neemt schrikbarend toe en de veroordelende woorden van Angela Merkel doen daar niets aan af. Sterker nog, haar werkkantoor is met een brandbom bestookt, met gniffelende extreem-rechtsen van de NPD partij op de achtergrond. Exploderende taferelen, waar geen asielzoeker een lor van begrijpt. Zijn ze hier soms net zo krankzinnig als in hun geboortelanden? Dat komt later wel, eerst maar de Duitse taal leren.

Schrijver: Joanan Rutgers, 30 augustus 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.4 met 5 stemmen 76Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
30 augustus 2015
We zijn het over dit onderwerp hartgrondig eens, Joanan.

Geweldig hoe je de mythe ontmaskerd dat we geen geld of ruimte zouden hebben om anderen te helpen. Uiteraard hebben we die wel.
We zijn een klein maar, in vergelijking met de rest van de wereld, rijk en welvarend land. Het zijn keuzes die we maken. Alles voor onszelf willen of bereid zijn te delen.

Er is genoeg ruimte. Er is genoeg geld. Nu de liefde nog.

“Het is niet hoeveel we geven, maar met hoeveel liefde we geven.”

Quote van Moeder Teresa.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)