Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Extra belast BH's als hoofdprijs

Eventjes naar de huisarts, voor iets onbenulligs, hoewel...ik neem meteen maar even mee, dat ik twee bultjes heb gevonden en tja eenmaal kanker....blijf je op je hoede, niet de hoedjes van prinsjesdag, welnee...maar een andere hoede! Dokter zegt, joh ga meteen ff bellen met het ziekenhuis want met jouw voorgeschiedenis ( 5 operaties en de laatste een amputatie) moet je toch ff gaan laten kijken!

Ach en ik luister natuurlijk naar mijn arts, want ik heb en een goeie arts en ik ben volgzaam jawel! Morgenochtend om kwart over negen, jemig das ff vroeg maar dat moet dan maar...een vriend rijdt me eventjes wel heel erg lief...ik stap op de assistente af en lever mijn kaart in neem plaats in de wachtkamer waar een dame ( lees vrouw) zit te wachten.

We raken in gesprek, natuurlijk want doofstommetje spelen zit niet in mijn aard, en tja, je zit op oncologie en daar gaan natuurlijk de gesprekken niet over het weer, nog minder over de miljoenennota, nee het gaat over kanker. Ook zij moest haar borst laten amputeren ( misschien ligt die wel fijn vriendschap te plegen bij de mijne want die hebben ze ook, lees eerdere verhalen) en we raken aan de praat ( vrouwen hè) over lingerie.

Want het mag best gezegd worden, dat een aanschaf van een BH bij iemand die 1 of 2 borsten in het ziekenhuis achter moet laten, een aanslag is op je budget. Daar, waar ik vroeger ladingen mooi, grappig, lief en charmante bh's had, ben ik nu beperkt tot een bepaald attribuut waar je een soort opvulling in moet doen, want daar is rekening mee gehouden. Een implantaat maar dan aan de buitenkant zeg maar.

Er zit dan een soort zakje op maat van de cup vorm in, waar het opvulsel in kan. Maar het mag en moet best gezegd, dat daar: waar ik nog wel eens winkelde bij b.v.Hunckemoller of zo, ik nou alleen maar terecht kan bij speciale winkels die alleen in mamma- care doen en dat is echt hartstikke mooi, echt dat meen ik. Blij dat het er is, maar allemachtig wat is die toestand duur, en niks twee voor de prijs van eentje, nee, vanzelf en eigenlijk is dat niet eerlijk, je levert een gedeelte van je lijf in en voor de opvulling van de leegte wordt die andere leegte niet opgevuld omdat je zomaar gemiddeld voor slechts 1 exemplaar € 60 kwijt bent.

Oké, de prothese krijg ik van het ziekenfonds JOEPIEEEE, valt weer alles mee. Maar ik zit nou toch serieus te bedenken om aan crowdfunding te gaan doen, want zeg nou zelf. Wij kankerpatiënten ( net als die dame in de wachtkamer) hebben nergens om gevraagd, maar betalen de hoofdprijs om er redelijk bij te lopen.

Voelen geen van tweetjes voor NOG een operatie om implantatie toe te laten passen, maar aan de andere kant: DAT wordt vergoed door het ziekenfonds en wij zijn de klos, door alleen maar BH's van een bepaalde soort te kunnen dragen, waar de opvulling netjes in een zakje kan....komt nog bij dat ik soms hard doorloop bij het zien van die mooie lieve leuke lingerie stelletjes dat dan weer wel, alleen: wij kunnen ze niet meer aan....dus niks twee voor de prijs van eentje, nee meer dan €120 voor twee van die dingen die ons nog een beetje vrouw laten zijn.

O ja, bultjes konden geen kwaad.....( voor nu)

Schrijver: An Terlouw, 15 september 2015


Geplaatst in de categorie: lichaam

3.0 met 1 stemmen 70Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
inekebroeckx
Datum:
19 september 2015
Beste An,
Confronterend en getuigend van veel (heldinnen)moed!
Liefs
Ineke

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)