Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Briefje in mijn hoofd

Boodschappen doen, niet echt een favoriete bezigheid maar ja, we moeten eten hè, en dus zal er een gang gemaakt moeten worden naar de goedkoopste winkel....ik maak geen briefjes meer, want die dingen liggen altijd thuis en ik ben, juist ja in de winkel.

Maak een woord in mijn hoofd van de dingen die ik echt nodig heb en werk dat woord af. Soms rare woorden, want als je melk, suiker, pot bruine bonen, brood, ham ontbijt en eieren nodig hebt, dan wordt het een maf woord. Mobbesh, komt eruit.

En met dat woord loop ik door de winkel. Met in mijn achterhoede mijn eega, die me om de haverklap vraagt: moet je dit....heb je dat nog nodig maar IK ben bezig met Mobbesh, want DAAR moet ik mee thuiskomen want dat is echt op. Boodschappen doen, een crime en ik weet je kunt ze laten bezorgen, ik weet, in mijn telefoon kan ik dat briefje op de kiek zetten, maar ja, daar denk ik niet aan hè?

Wel aan Mobbesh en weet je, ik had alles, niks vergeten, pure winst op een simpel gebeuren als Mobbesh. Komt vast niet meer voor in de Dikke van Dalen, want die is voor de laatste keer gedrukt dit jaar toch? Wel een mazzel dat er toch wat klinkers inzaten, anders wordt het een heel ander woord!

Schrijver: An Terlouw, 14 oktober 2015


Geplaatst in de categorie: humor

3.4 met 5 stemmen 94Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
15 oktober 2015
Ik moest hier zo om lachen, An, want weet je: dat doe ik dus ook! En als ik geen klinkers heb, probeer ik er bestaande afkortingen van te maken, met een letter erbij of eraf gesmokkeld. Tandpasta, toiletpapier, zout en peper: tztp. Het werkt bij mij het beste als ik maar een paar dingen echt nodig hoef te kopen, want met een langer lijstje, sta ik me suf te piekeren waar die derde r in karpardrobbit ook weer voor stond! (kaas, aardappels, rijst, peren, appels, rookworst, druiven, r r r ? ontbijtspek, bananen, boerenkool, ijs, tonijn.....r?)
Naam:
Ton Hettema
Datum:
14 oktober 2015
da's ene goeie, lieve An, ik zal het ook eens uittesten
van de week vergat ik nog de gomasio
wél had ik de rest van de SWYKZPUBB onthouden ;)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)