Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Christenen?

Ik vraag me af wie een christen is. Wie zich een christen noemt. Ik denk dat er een ander onderscheid is. Je bent een kind van God of je bent het niet. Een kind van God weet wie Christus is voor hem of haar. Je herkent ze aan de liefde die in hun hart is gelegd. Liefde uit God. Die Zijn Zoon gaf. Christus. En wie Christus in het hart heeft laat dat in het dagelijks leven zien. Ze zijn mild. Barmhartig. Nederig. Ze zoeken zichzelf niet maar de ander. Het zijn vredestichters en geen ruziezoekers.


Zie ook: http://www.sprokkelhoutjes.net

Schrijver: Trijntje, 24 januari 2016


Geplaatst in de categorie: religie

3.7 met 9 stemmen 171Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
25 januari 2016

Joanan, ik vraag me af waarom je het nodig vindt om Trijntje's visie 'zalvend' en 'beperkt' te noemen. Jij en ik beschrijven ons geloof anders, maar is haar beleving daarom minderwaardig? Ik meen van niet. Voor mijn gevoel reageer je vooral vanuit je persoonlijke frustraties. Is dat tegenover Trijntje terecht?
Naam:
Len Cornelis
Datum:
25 januari 2016
Eens met Joanan, die wat mij betreft een begrijpelijk commentaar levert. Is Trijntje's bijdrage een vorm van evangeliseren? Niks mis met zending bedrijven, overigens. Maar past dit binnen de termen van deze site? Ik laat mij graag overtuigen.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
25 januari 2016
Je EO-visie over christenen is zalvend en beperkt. Ik krijg meteen die Andries Knevel blik voor ogen, die in een wijnkelder soortgenoten verleidt om vrome sprookjes te vertellen.
Jezus gooide ooit woedend de kraampjes van marktkoopmannen in een tempel omver. Hij was echt niet zo'n softy en lieverdje, maar juist een pittige rebel. Hij maakte wel degelijk ruzie met huichelaars (Farizeeën en Schriftgeleerden!) en gewiekste profiteurs. Aan de andere kant streed Hij inderdaad vooral een geestelijke strijd en is zijn barmhartigheid, genezingskracht en schijnbare overgave aan het Romeinse schrikbewind onderdeel van Zijn geheime strijdbaarheid en bovennatuurlijke weerstand.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)