Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Nierproblemen?

Er zijn in ons land veel, heel veel mensen die een nierprobleem hebben, niet zomaar een probleem dat eventueel op te lossen is met een pilletje of prikje, nee, als je een nierpatiënt bent en je nieren doen het slecht tot zeer slecht, is dialyse de enige optie om nog een beetje op de been te blijven.

Mensen / patiënten moeten de deur uit om gemiddeld vier keer per week naar een centrum te gaan om daar uren aan een dialyse-apparaat te worden gekoppeld, naalden in je arm, bloed stroomt door een slang via dat apparaat weer opgeschoond het lichaam in.

Vier maal per week een aantal uren aan een machine liggen, mensen van alle leeftijden, van jong, iets ouder, maar nog steeds jong, echt alle leeftijden zie je langs en aan die machine liggen.

Ellendig, echt ellendig en dan zie ik een reclame voorbij komen, een draagbaar dialyse-apparaat, zo dan dat zou even geweldig zijn voor al die mensen die nu VIER TOT VIJF maal per week gespoeld moeten worden, dat is het einde....totdat ik hoor dat het ding veel, heel veel geld kost.

En dan brandt mijn Willie Wortel lampje, want stel je nou eens voor dat er voor de verandering giro 555 werd opengesteld, stel nou dat er dus een actie op touw werd gezet met als INZET het werven van geld voor mensen die NIET meer vier tot vijf keer per week een aantal uren aan een apparaat hoeven te liggen om hun bloed weer op peil te krijgen.

Nee, dat gebeurt dan gewoon terwijl ze bezig zijn met betere, leukere dingen en heeft iemand ENIG idee, wat er dan op het gebied van dat bed, voor die patiënten, wordt uitgespaard?
Waarom giro 555 als er een aardbeving is elders, of wat voor ellende dan ook...

Kom op nou, laat IK nou de voorzet geven en open 555, zodat ONZE nierpatiënten aan een te gekke oplossing komen?

Schrijver: An Terlouw, 2 februari 2016


Geplaatst in de categorie: ziekte

3.8 met 4 stemmen 60Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)