Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Wie oh wie staat er nou eens OP.

10 maart in het nieuws: moeder (74) en zoon leven op straat, na diverse problemen uit hun huis gezet, zelfs de kerk kon niets meer voor ze betekenen. Als een berichtje als dit op social media gedeeld wordt, dan breekt bijna de hel los onder de mensen die het lezen en erop reageren. Dit soort dingen zie je niet in het nieuws, neen, in het nieuws worden beelden getoond van schrijnende vluchtelingen baggerend in de modder, slapend in een grasland, zeiknat.
Zieke kinderen worden getoond, allemaal niet echt prettig, natuurlijk niet, maar NEDERLAND gaat voorbij aan het zogenaamde "eigen leed" aan de zogenaamde "eigen mensen" aan de mensen die HIER geboren zijn.

Een vrouw van 74 jaar, die op STRAAT SLAAPT met haar zoon van in de vijftig, door omstandigheden in deze situatie gekomen. Walgelijk, gewoonweg walgelijk. En dat dan ook de kerk het af laat weten, je snapt dat de kerk me gestolen kan worden he?

Als gezegd, social media en de beerput van ellende gaat open, een paar reacties van mensen die het water aan de lippen staat, een vrouwtje in de buurt van de Veluwe, probeert al weken bij de gemeente een bijstandsuitkering te krijgen, saldo op haar rekening, €0.00 daar kun je verrekte weinig mee doen. Ik opper haar: kun je dan geen voorschot krijgen?

Ja zegt ze, maar daar hebben ze de woningbouw van betaald, nou is het natuurlijk handig als de huur betaald wordt, maar een boterham en een pot pindakaas zou ook fijn zijn, ze is met weinig al tevreden....

Nog iemand die reageert in de randstad: ze had werk tot vorig jaar, werd contract niet meer velengd en dan krijg je nog zes maanden een WW uitkering, daarna kun je het bekijken. Als er dan sprake is van een inkomen van €1500, de vaste lasten eraf gaan in de vorm van huur, gas licht, verzekering, ziekenfonds -benzine, (auto is dus echt noodzaak) dan blijft er na een snelle som € 75 over voor de hele maand eten.

Nou kan ik heel goed goochelen, maar zo'n bedrag is om te janken, en inmiddels komt er weer een berichtje binnen, een dame die net de deurwaarder aan de deur had. Ze kan het ziekenfonds niet betalen van 2015 en dus gaan ze beslag leggen. Het is te idioot voor woorden. En soms, soms is het de schuld van de mensen zelf maar in deze gevallen is dat dus niet zo.

Dit zijn een paar voorbeelden, een paar sloebers die vandaag nog niet weten welke vuilnisbak ze morgen leeg kunnen eten, ongevraagd. En ik blijf erbij, je moet een ander altijd helpen als je daartoe in staat bent, maar ik blijf bij mijn mening: dat NA de komst van de € en het enorme debacle van de ziekenfondskosten, eigen risico, het geeltje voor de specialisten, de medicijnknaak, ik vast wel wat vergeet.

Het is te schandalig voor woorden dat mensen zo enorm te grazen worden genomen, niet alleen de schrijnende gevallen, neen, wij allemaal. Dat maakt me boos, machteloos, verdrietig en zo vreselijk hulpeloos. Met HEIMWEE denk ik terug aan de ZIEKENFONDSMAN die elke vrijdag bij moeder langskwam, voor 1 gulden en 95 cent, voor dat bedrag was het gehele gezin verzekerd.

En nu? Nu zijn we dus allemaal GOUD waard, want de premie is dermate hoog, dat: als ik iets van waarde in huis zou hebben, moest het zeker een PICASSO zijn, zo hoog is dan de verzekering.

Soms schaam ik me Nederlandse te zijn, waar mensen uit huis worden gezet, soms geneer ik me, als ik WEL eet, wetend dat er Nederlanders zijn die NIKS hebben, soms geneer ik me maar vaker ben ik boos, boos op de idioten in Den Haag, boos op wat Nederland geworden is. Het zal je oma maar zijn, die op straat slaapt...

Word wakker zou ik op de toppen van mijn kunnen willen schreeuwen, maar het is zinloos er wordt niet geluisterd, er wordt pas geluisterd als er WEER iemand zelfmoord heeft gepleegd, omdat ie niet verder in de problemen kon en wilde komen. Bang, dat ie zijn huis uitgezet werd...

En de regering slaapt.

Schrijver: An Terlouw, 10 maart 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.5 met 4 stemmen 69Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)