Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

PSVullis

Er zijn foto's die ik niet kan bekijken zonder misselijk te worden.
Beelden uit het ghetto van Warschau, waar weldoorvoede Nazi's uitgehongerde Joodse mannen in lompen dwingen om voor hen te dansen. Schaterlachend staan ze er in hun lange jassen omheen, sommigen klappen in hun handen.
Een gruwelijk gezicht, wetend dat het hele ghetto later is uitgemoord.
Zwart wit, ver weg, lang geleden. Dat denk je.

De vergelijking met de PSV barbaren in Madrid is griezelig. Dezelfde golf van misselijkheid overviel me.
Dezelfde volgevreten ellendelingen, dezelfde ontmenselijking, hetzelfde
machtsmisbruik, dezelfde lompen, dansjes, push-ups.
Wat voor a-sociaal monster ben je wel niet, met je brandende eurobiljet dat voor deze vrouwen het verschil tussen wel en geen maaltijd kan betekenen. Ze graaide ernaar op haar knieën, hij smeet het overblijfsel op de keien. Gejuich uit de achtergrond.
Het is een op een met de jaren '40. Vreemdelingenhaat, nationalisme, superioriteit van de eigen groep, Unter en Uber menschen, zondebokken, minachting en vernedering.
En altijd weer rond dat K. voetbal dat de meest wanstaltige creaturen rond zich weet te verzamelen. Onthutsend, het laat me niet los en ik kan er niet naar kijken. Zoals ik ook onmiddellijk de mute knop indruk bij al die nodeloze herhalingen van Wilders met z'n 'minder'. Zoals ik wegzap als ik die carnavalsgangers van Pegida met hun varkensmutsen zie.
We zijn een volk geworden van welgedane, verwende, ontevreden, kortzichtige proleten met het geschiedkundig geheugen van een kolibrie.
(behalve u en ik natuurlijk..)

Schrijver: trawant, 21 maart 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.6 met 9 stemmen 123Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
21 maart 2016
voetbal schijnt, volgens sommige verhalen, ontstaan te zijn uit een beestachtig gebruik van overwinnaars die dit spelletje speelden met de hoofden van overwonnenen.. wanneer zal de mens eindelijk eens zichzelf in de ander leren zien?
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
21 maart 2016
Mooi gesproken, trawant, en inderdaad, die bazige, dominante voetbalhooligans én -supporters doen denken aan massabetogingen van de nazi's. Dat geschreeuw en gezuip van die achterlijke losers met hun beperkte voetbaldenkvermogens is massaal militairistisch te noemen. Allemaal de neus naar dezelfde, vijandsbeelddenkende kant. Hun racistische spreekkoren kennen we inmiddels wel. Hun vernielzucht (denk aan die Italiaanse fontein) ook wel. Maar het botweg vernederen van arme, hongerige, zwervende mensen is nieuw op hun kerfstokken. En daar dan ook nog om moeten lachen, is puur satanisch sadisme. Volgens iemand op tv is het nazisme nooit verdwenen, maar is het een tijd in de kelder gaan slapen. Extra vernederend voor die naar geld graaiende vrouwen lijkt mij het feit dat die geldsmijters groentjes zijn, die door papa's beurs ethisch en sociaal verwaarloosd zijn.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)