Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Leve de dood (op verzoek van Lucie)

En zo, een dag NA het overlijden van Marlies, worden de nabestaanden voor de allereerste keer geconfronteerd met zaken die komen kijken bij het overlijden van....

Bizarre dingen krijgen we te horen, om alles zo voordelig mogelijk te laten verlopen is Marlies "afgelegd" in haar eigen huis. Maar: ook al ís dat al gedaan, kosten voor het afleggen van een dode zijn € 250, ja maarre; dat hebben we al gedaan!

Oh, dan gaat er € 75 vanaf? Hè? Ze staan met ogen als schotels te kijken naar deze redenering...en dat is nog niet alles, neen, zeer zeker niet.

Ze wilde begraven worden, kosten om het graf te graven is door de weeks € 750, wil je in het weekend begraven worden, dan kost dat bijna het dubbele.
Ik snap wel dat tarieven iets hoger liggen maar dit is absurd.
Gemeentekosten voor het graf: € 750.

En dan hebben we het niet over kaarten, bloemen, welnee, want Marlies hield van eenvoud en wil alleen maar madeliefjes op haar begrafenis, dus dat zijn de kosten niet. Een koffietafel, dat wilde ze wel, maar dat moeten de mensen die komen zelf betalen, de polis was niet toereikend.

Ik snap het allemaal niet zo goed meer, maar ik denk dat, behalve een uitvaartonderneming, niemand hier iets van snapt. Lucie is met dit verhaal in het diepe gegooid en moet roeien met de riemen, die ze niet heeft.

Toen ik haar sprak en mijn ongenoegen uitte, zei ze cynisch:
Leve de dood.

Schrijver: An Terlouw, 13 april 2016


Geplaatst in de categorie: overlijden

3.0 met 1 stemmen 111Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Lucie
Datum:
11 mei 2016
Met veel ongeloof bleven we achter. Schande vind ik! Dat dit in Nederland mogelijk is... Stelletje lijkenpikkers!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
14 april 2016
Doodgravers zijn dikwijls aasgieren, die nog financieel willen profiteren van de tragische dood van mensen. Eenmaal overleden, heeft niemand meer het recht om je uit te buiten, al gebeurt dat dus wel. Mij mogen ze desnoods gerust aan de kraaien voeren, wat me humaner lijkt dan die keurige begraafbranche met peperdure rekeningen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)