Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Het recht zal zegevieren

Iedereen kent inmiddels het principe van the secret. In het Nederlands zou ik het gedachtekracht noemen, vandaar ook de titel van mijn blog. In oktober heb ik een hoger beroep in Utrecht. Ik ben bezig iets op te schrijven voor mijn verweer richting de rechtbank. Dit gaat dan naar mijn advocaat die het verweer aan de rechtbank opstuurt en dan hoop ik dat de rechtbank oppakt wat ik geschreven heb. Mocht dit niet zo zijn, dan ben ik het weinige vertrouwen dat ik in onze rechtsstaat heb, zo goed als kwijt.

Mijn vertrouwen dat al dusdanig op de proef is gesteld, eerder in het proces van uitval in het arbeidsproces. En dat heeft betrekking op de uitkerende instantie waarmee ik daarna te maken kreeg. Ja die landelijke bekende ja. Die uitkerende instantie die mensen soms helemaal kapot maakt. Die uitkerende instantie die de menselijke maat helemaal uit het oog verloren is. Die uitkerende instantie waarvan ik weet dat mensen getraumatiseerd raken omdat die mensen mij dit zelf verteld hebben.

Ik voel mij sinds ik begonnen ben met het schrijven van het verweer, letterlijk misselijk. Dat ik weer al die bagger naar boven moet halen. Dat ik straks in een hoger beroep sta. Dat ik hoop dat hier een uitspraak gedaan wordt waardoor ik een stuk rust in mijn leven krijg. Maar bovenal dat er recht gedaan wordt. Dat de leugens van deze instantie aan de kaak gesteld worden en dat zij hiervoor gestraft worden. Zelf straffen zij mensen heel gemakkelijk af.

Op de website van UWVreselijk kwam ik een berichtje tegen van 1 juli 2015. Hierin staat dat een ouder echtpaar van 60 en 70 jaar oud, 6 dagen aan het werk waren om een bedrag van 92 duizend euro aan het UWV terug te betalen. Dat is waarlijk geen kattenpis. Dit was naar aanleiding van een zoekgeraakt formulier waarin mevrouw inkomsten had opgegeven. Mevrouw was er van uit gegaan dat haar inkomsten niet van invloed waren op haar geringe inkomen. Ze zou 46 duizend euro teveel hebben ontvangen. Daarnaast heeft ze een boete van 100% van dit bedrag gekregen. Een boete die volgens de maatstaven van de Centrale Raad van Beroep veel te hoog was. De administratie van deze instantie heeft al heel wat mensen in de problemen gebracht en weigert mensen onjuist opgelegde boetes terug te betalen. Aantonen dat je iets hebt verstuurd is niet mogelijk. Als je geen foutmelding krijgt, moet het goed zijn, aldus het UWV. Ik hoop dat dit inmiddels veranderd is voor de mensen die er mee te maken krijgen.

Vele mensen die nog nooit of nauwelijks met deze instantie in aanraking zijn geweest, zullen soms niet begrijpen waar mensen zich druk over maken. Nu, ik inmiddels wel. Het is meer dan 5 jaar geleden dat ik met hen in aanraking kwam inzake dit proces. Vijf jaar geleden dat ik van een mens die hard gewerkt had en haar best deed, werd uitgekotst door deze instantie als iemand die alleen als verdiencapaciteit werd gezien. Schamperende mensen moest ik verdragen die het totaal niet boeide wie ik was, wat ik kan en waartoe ik nog in staat ben.

Na deze hel kwam ik in de bijstand waar ik begrip kreeg nadat ik tijdens een opleiding en onderzoeksstress inzake de instantie, achter op een auto klapte. Dit was tenslotte niet voor niets gebeurd zo concludeerde de medewerkster. Nee, dat was ook zo. Eindelijk een stukje menselijkheid en begrip. Ik kreeg ruimte en de rust om iets voor mijzelf op te bouwen en uit te proberen waarvan ik graag een zelfstandigheid wil maken. Ook had ik hulp van een orthomanuele basisarts die mij aardig opgelapt heeft. Maar bovenal ontvang ik ook heel veel liefde en genegenheid van mijn geliefde en mensen om mij heen die van mij houden en in mij geloven.

Inmiddels heb ik een diploma journalistiek behaald en ben mij verder aan het ontwikkelen in fotografie en beeldbewerking. Wellicht dat ik nog een cursus copywriter aanga. Dan ben ik aardig geschoold om iets allround te kunnen ondernemen naar eigen kunnen. En bovenal is het dan die liefde, menselijkheid, genegenheid en begrip dat van wezenlijk belang is om tot ongekende mogelijkheden te komen. Dit wens ik een ieder toe. En bovenal wens ik dat dit hoger beroep het laatste is inzake mijn dossier bij deze instantie en dat het recht gaat zegevieren.

Schrijver: jetteke, 17 augustus 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.7 met 3 stemmen 619Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)