Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Het zwarte drama

Nee, geen drop alhoewel ik dat erg lekker vind en ik moeiteloos een aantal van die zalige piramides naar binnen weet te werken terwijl mijn vingers over het toetsenbord wandelen, al zuigend en kauwend op die zwarte zoetigheid moet het zwarte drama worden toegelicht. Want: vanmorgen voor de driehonderdvierenvijftigste keer, kwam het onderwerp zwarte piet naar voren.

Terwijl ik in de wachtruimte voor het bloedprikken zit, zit er een kind met moeder te wachten en het kleintje vraagt: mamma, waarom wordt zwarte piet nou niet zwart meer? Hoe gaan ze dat doen dan? Want je kunt toch ook die mevrouw (het gaat om een kind hè?) die daar zit ook niet wit maken?

Naast mij zit een dame van Surinaamse afkomst en verdomd, het kind heeft gelijk, want hoe leg je nou in vredesnaam uit, dat de Surinamers in ons land zwart zullen blijven en zwarte piet, tja die wordt, geel, rood, paars of gewoon wit! De dame in kwestie glimlachte maar wist zich niet 1,2,3 een houding te geven, want hoe leg je in vredesnaam uit: dat de zwarte en gele en lichtbruine mensen gewoon hun kleur behouden maar zwarte piet dat niet mag?

De wachtkamer wordt allengs leger en ik ben bijna aan de beurt. Ook ík heb geen antwoord op de vragen van het kind en al helemaal niet omdat ik weet dat alleen ons land toegeeft aan die gekte: want weet je: de Belgen hebben straks gewoon zwarte pieten, zoals het hoort.
Leuke aantekening is wel: zodra je de verpakking voor de lekkernijen open doet: de chocolade hè? Die is dus bruin...

Let op, daar komen ze volgend jaar wel mee, verbod op chocolade...

Schrijver: An Terlouw, 26 oktober 2016


Geplaatst in de categorie: sinterklaas

3.0 met 3 stemmen 1.762



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Günter Schulz
Datum:
26 oktober 2016
Email:
agschulzziggo.nl
Wie weet, misschien zou de Sint graag willen dat zijn sneeuwwitte baard ook zwart was gebleven . . .
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
26 oktober 2016
Wie maakt wie tot slaaf?...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)