Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Isolatie.

Wat ik wil vertellen is het weten dat zij alles zal doen om haar eigen hachje veilig te stellen, desnoods gewetenloos ten koste van mij. Dat is wat ik wil vertellen.

En dat zij dit doet zonder uit het oog te verliezen dat ze 'de goede moeder' moet lijken. Jij wilt het niet horen, geloven en ook dat weet ze. Een moeder houdt altijd van haar kinderen, zegt ze vaak. En ik moet afwachten dat gebeurt wat ik weet dat gebeuren kan, want niemand gelooft mij, niemand gelooft het kind, klein en groot, het kind is de verliezer, altijd, als het om de moeder gaat.

Pas als er slachtoffers tot doden zijn, geloven de mensen het. Zo voel ik me. Zo voelt het om met de dood bedreigd te worden door mijn moeder die ik ken en waarvan ik weet dat zij meent wat ze zegt: het doel heiligt alle middelen, er moeten nu eenmaal dooien vallen, ook als jij dat bent.

Schrijver: Sjakelein, 1 november 2016


Geplaatst in de categorie: kinderen

4.0 met 2 stemmen 82



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Sjakelein
Datum:
30 november 2016
Deze mensen verwoesten levens én de fundamenten van de samenleving. Ik wens je wijsheid en kracht in deze verschrikkelijke situatie.
Naam:
D
Datum:
27 november 2016
Zo waar.dit slaat precies in mij geval op m.n ex flikt dit met zoon lief. Zo waar...bedankt..je hebt verwoord wat ik niet kan

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)