Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten over moraal

Zwart op wit

Vreemd, sommige Nederlanders van gekleurde komaf geven af op Zwarte Piet. Is racisme, zeggen ze, maar er zit wel een Turkse bisschop op een wit paard. Inmiddels verhuisd naar Spanje om wat Moren mores te leren en schoorsteenvegers te recruteren voor een klusje in Nederland.

Ik wil niet zwartepieten of een kinderfeest witwassen, feit is wel dat de hypocrietpiet een veeg uit de pan verdient. Wat doen we nu met gekleurde Nederlanders die vol verve het ambt van Zwarte Piet inkleurden ? Moeten zij eerst douchen in bleekwater om vervolgens gebrandmerkt op hun strepen te kunnen staan ?

Schrijver: Fred, 3 november 2016


Geplaatst in de categorie: moraal

3.9 met 7 stemmen 1.657Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
3 november 2016
De gekleurde Nederlander bewerkt zijn donkere gelaat met rode of gele vegen. Regenboogpieten. Voor huizen zonder schoorsteen.

Over tien jaar vervangen we de pietenmuts door veren. Gaan we indiaantje spelen. Die rijden ook paard. Kunnen we in ieder geval een wortel in onze schoen blijven doen.
Naam:
Günter Schulz
Datum:
3 november 2016
Email:
agschulzziggo.nl
Subliem, Fred. Jammer, dat ik door een bloeding op het netvlies aan één oog kleurenblind ben geworden. Normaal had je nu van mij een 20 gehad; nu moet je maar genoegen nemen met de helft van de waardering ;)
Naam:
J.de Groot
Datum:
3 november 2016
Sorry Fred, maar ik denk dat je "PIET" BLEEK bedoeld.

PIEK?
Dat is voor een andere feestdag die straks ook het voor de ballen gaat krijgen, let maar op!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)