Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Sloop - waarvoor?

In Rotterdam moeten duizenden woningen gesloopt worden omdat er nieuwbouw moet komen. Nou snap ik heel goed dat als er ruimte gemaakt moet worden, er eerst het een en ander moet worden opgeruimd. Maar een wethouder van Leefbaar Rotterdam maakt het wel heel erg bont, niet zomaar een beetje maar een heleboel.

In Rotterdam is al jaren een nijpend tekort aan betaalbare woningen, dat is niet alleen nu, nee dat speelt al een hele poos. De wethouder zegt in een t.v.interview dat de woningen waar hij naar wijst - die zijn dichtgetimmerd - dat die allemaal plat moeten want er zit onder andere geen lift in.

Jazeker, er zit geen lift in, kanonnen zeg, wat is er in vredesnaam mis met trap lopen voor de jeugd? Betaalbare goed gebouwde woningen moeten plat omdat er geen lift in zit. Waar ook geen lift in zit zijn de hersens van diezelfde wethouder want als er nou dus echt een groot tekort is aan betaalbare woningen, voor wie dan ook, dan staan er dus een krappe duizend, jawel meer dan 1000 woningen gewoon leeg!?

Wie zegt er dan dat er een nijpend tekort is aan woonruimte? Er is logisch beredeneerd geen tekort aan woonruimte en al helemaal niet in Rotterdam, want als deze woningen worden opgeknapt en "gelift" waarmee ik niet bedoel dat er een lift in moet komen, nee, ik bedoel met gelift een opknapbeurt zodat ze bewoonbaar zijn, dan is het met het tekort snel gedaan.

De wethouder heeft geld over of denkt dat te hebben, maar gelukkig laat het nieuws net zien dat de woonbond er niet achter staat en er een referendum wordt gehouden op 30 november. Het woord referendum geeft me een nare smaak in mijn mond, want dat woord heb ik net iets teveel gehoord de afgelopen tijd....met een negatieve uitkomst.

Vraag aan welke passant dan ook wat er moet gebeuren met die panden en iedereen, behalve de wethouder die erover gaat in Rotterdam, dan is het antwoord: laten staan, opknappen en gewoon verhuren. Van traplopen is nog nooit iemand dood gegaan, tenzij men gehandicapt is, maar dan zit je doorgaans ook niet in dat soort woningen.

Ikzelf ben ooit begonnen in net zo'n huis, op de derde verdieping, met de kelder onderin, sjouwen kan en kon geen kwaad, kolen moesten met een kit uit de kelder worden gehaald en nú is dat ineens geen leefbare omgeving, terwijl je nú geen kolen meer uit de kelders hoeft te halen?
Ik vraag me af waar de wethouder vandaan komt, want die moet welhaast met een gouden lepel in zijn mond geboren zijn als hij nooit trappen heeft hoeven lopen.

Slopen, NEE natuurlijk niet!

Deze column is live te beluisteren zaterdag om even na elf uur op www.lokaleomroepkrimpen.nl

Schrijver: An Terlouw, 4 november 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 3 stemmen 58Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
5 november 2016
Da's een goeie An, die ontbrekende lift in de hersens van de wethouder.
Overigens, lieve An, weet je toch dat die rare Schneiboon de schone taak op zich heeft genomen om Rotterdam op te stuwen in de vaart der volkeren, zoals we plachten te zeggen (een enorme lift dus eigenlijk) door alle minkukels en onderkruipers die maar geen opwaartse kracht in hun inkomen kunnen organiseren weg te bonjouren uit de wijk.
Meer hoger opgeleiden in de binnenstad is het doel op weg naar cultuurstad van Europa 2020, en daarom wordt dit plan doorgedrukt als stap op weg naar het realiseren van deze ambtelijke ambities. Voor de wethouder ligt er de bonus klaar om daarna de landelijke politiek te veroveren.

Lees vooral het plan hierover van de Gemeente Rotterdam: 'Cultuurprogramma Binnenstad' bijv blz 20 "bevolking' dat geeft je een kijkje achter de schermen..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)