Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Onverwachte zomergasten

Bijna onverwacht kreeg ik Binky en Gabber op bezoek, twee leuke jackrussellterriërs, de een met zwarte en bruine vlekken, een grappig snuitje en een koddig kontje, de ander wat minder fors van postuur, en wit met lichtbruine vlekken en met flaporen.

Onwennig maar nieuwsgierig trippelden ze door de kamers; de pootjes met de scherpe nageltjes maakten een tikkend geluid op de grijsgeruite vinyl vloerbedekking; ze moesten kennelijk weten waar ze aan toe waren.

Nadat ze hun nieuwe territorium geïnspecteerd en bezichtigd hadden, ging Binky lamlendig uitgestrekt op de vloer liggen en liet hij zich door Gabber uitgebreid likken met de tong, kennelijk een geruststellende gewoonte, meegebracht uit hun gebruikelijke thuis.

En: het onderstaande is in genen dele pornografisch bedoeld, maar nu had ik ook, die nacht, onverwacht twee "vrijers" in m'n bed, waar ik normaliter geen bedpartner tot m'n beschikking heb en wel twee wispelturige "vrijers" die nu eens op m'n uitgestrekte benen gingen liggen en die zich dan weer nestelden tegen m'n lichaam of zich oprolden in het dekbed dat op de grond naast het bed was gevallen.

Bij ieder geluid van voetstappen in het aan de slaapkamer grenzende trapportaal schrokken de hondjes gealarmeerd op uit hun slaap en begonnen zij luid te keffen, aldus gehoor gevend aan hun scherp geslepen waakinstinct en ze reageerden niet op mijn commando: "stil!"

De volgende dag sloegen de verveling en de onrust toe en vroegen ze veel aandacht. Binky wilde niet van harte op het grote wijnrode kussen liggen dat zijn eigenlijke bazin onlangs nog voor negenenveertig Euro had aangeschaft en Gabber drentelde onrustig heen en weer, dus ik dacht dat ze er even uit moesten en opgewekt, driftig en parmantig stapten ze even later voort aan de lange, strak gespannen lijn over het geasfalteerde, kronkelige pad en ze snuffelden enthousiast in de rondte.

Het tijdstip naderde waarop hun feitelijke bazin hen weer op kwam halen. Ik gaf de drinkbak en voerbakken, de zak met voer en het wijnrode kussen mee en wuifde de tijdelijke metgezellen na.

Als ze weer eens willen komen, zijn ze welkom......

Schrijver: I.BroeckxI, 19 november 2016


Geplaatst in de categorie: dieren

4.0 met 1 stemmen 61Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)