Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Honden, poep opuimen

Hondenpoep is één van de oorzaken van het vervuilen van straten, speeltuinen, plantsoenen en parken. Hondenpoep is vies, onhygiënisch en is heel vervelend als je erin trapt. Het opruimen van hondenpoep is daarom ontzettend belangrijk om de straten schoon te houden. En door de hondenpoep op te ruimen zijn onze trouwe viervoeters niemand tot last. Hondenpoep opruimen is volledig de verantwoordelijkheid van hondeneigenaren. Een regel van gemeenten is dat hondenbezitters een opruimplicht hebben.

Hondenpoep opruimen is derhalve wettelijk verplicht
Maar is dat ook zo? Is iedereen overtuigd van het nut van deze wet..

Wij van Absurdistisch Magazine, gingen op onderzoek uit, de straat op , op zoek naar meningen en feitjes van de gewone man, over deze wet.

Johannes Vielkuil, Gewone man (73) uit Termunterzijl: ‘Op zich een goede wet maar alleen als je de komma goed neerzet.’ Op onze vraag om uitleg, zegt Johannes:’Hondenpoep opruimen is prima, maar als je achter honden een komma zet, wordt het allemaal heel anders. Dat luistert nauw. Vooral voor de gewone man. ‘Hij schrijft het op: Honden, poep opruimen. ‘Zie je wel?? Dan leg je de verantwoordelijkheid toch bij de hond neer. En dat kan natuurlijk niet.’

Willem Brandpasta (Gewone man) (82) uit Termunterzijl: Ja, ik vind het meten met twee maten. Ik bedoel; wanneer komt er een wet waarbij regenwater verplicht dient te worden opgevangen? Ik heb er verdomd veel last van, ja, als die kut regen zomaar op de straat en de stoep kan vallen. Vooral ‘s avonds zien wij oudere gewone mannen wat slechter . Dan stap je toch sneller in een regenplas. Ja toch? Niet dan? Mensen nemen toch ook vrijwillig een paraplu mee? Nou dan! Neem dan ook een plastic zak mee als het regent. Kun je makkelijk het water in opvangen!

Al met al vinden wij van Absurdistisch Magazine dat de politiek toch beter moet luisteren naar de gewone man.

Binnenkort een reportage over het ontbreken van de gewone vrouw. Bestaat die wel? En zo ja, waarom horen wij nooit wat over de gewone vrouw?

Dit was T.U.I.G van der Riggel.
Vanuit Termunterzijl
Voor Absurdistisch Magazine

Schrijver: T.U.I.G van der Riggel, 30 november 2016


Geplaatst in de categorie: humor

4.0 met 4 stemmen 83Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)