Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Voetbal vorige eeuw

Vandaag staat er net na het nieuws een documentaire op tv aan, manlief kijkt met interesse, da's uniek want: we houden niet van voetbal ehh, we houden niet van voetbal in deze eeuw moet ik meteen corrigeren, want voetbal in deze eeuw staat in schril contrast met voetbal in de tijd dat er nog zwart-wit televisie was.

Een fenomeen vult het scherm, in de vorm van Pele, een voetballer die blijkbaar iedereen wel kent. Natuurlijk was hij, net als Cruijff, een wereldbekende figuur, maar het verslag gaat verder met een stukje wedstrijd in de vijftiger jaren...een stukje zestiger jaren komt er achteraan...

Ene Didi scoort onverwachts een doelpunt, het gehele stadion vult zich met gejuich, mensen loeien, klappen, gillen en maken plezier. Geweldig om naar te kijken want dat was pas voetbal. Echt waar. We kijken elkaar aan en hij zegt: zonder gerotzooi of wat dan ook hè?

Ik zeg: ja zelfs zonder wc-papier-rollen die van de tribune afgegooid worden, want wc-papier was in die tijd een luxe die maar weinig mensen zich konden permitteren, naast de wc-pot lagen verscheurde stukken kranten om je achterwerk mee af te vegen...geen wc-papier, laat staan dat ze dat in het stadion bij winst of een doelpunt naar beneden zouden gooien...

Dat was pas zonde geweest...

Schrijver: An Terlouw, 9 december 2016


Geplaatst in de categorie: sport

4.0 met 1 stemmen 97Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
9 december 2016
Inderdaad, An, als je ziet wat die moderne 'voetbalfans' allemaal aan kattekwaad en topcriminaliteit uithalen, dan schaam je je plaatsvervangend. Welvaart is nog geen welzijn, heb ik geleerd. Tegenwoordig lijkt het allemaal om de joelende omstanders te draaien, inplaats van om de voetballers, al moet gezegd dat zij zijn meegegroeid in de wanstaltige, financiële vooruitgang van deze baltrappers, die veelal oppervlakkige onzin uitkramen. Je correcte commentaar lijkt verdacht veel op een toiletpapierreclame en terecht, want die verwende apen op de tribune's zouden inderdaad eens moeten stilstaan bij de kostbaarheid van WC-papier, maar nee hoor, zij zijn al weer een wedstrijdkaartje in Madrid of zo aan het boeken, plus een driesterrenhotel all-inn. Doet me ook denken aan die voetbalgasten, die in Spanje de armen vernederden door geldstukken naar hen te gooien. Dat typeert hun mentaliteit.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)