Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De honing van Wieteke

En eerst was er gewoon een bij, slechts eentje, maar al snel kwamen daar familieleden bij, aantallen waar een imker maar al te graag zijn bepakking voor aan wil doen...
De bijen zochten hun heenkomen in van de lucht-gleuven, die in alle huizen verplicht zijn, dus ook in het huis van Wieteke. Die nam de beestje voor lief, ze is tenslotte een dierenvriend en ach, wat doet een bij nou helemaal?

Zoemen en voor honing zorgen, tenslotte zijn er niet voor niets imkers en potten honing...want de bijen, bestuiven en nemen alles mee naar hun korf. Dat die korf nou net in zo'n luchtsleuf zou zitten, dat wist niemand tot
Wieteke een theedoek van de muur wilde halen, maar het ding zat vastgeplakt aan de tegels van de keukenmuur.

Hoe dat nou toch kwam? Ze keek naar de vloer en daar lag, voor meer dan een pot, honing op de vloer, het liep zo tussen de voegen uit.
Eenmaal opgeruimd lag er een poosje later weer zo'n plas...

Tja, goede raad was duur, of toch niet? Bijen zijn namelijk best een zeldzame diersoort geworden en zo kon Wieteke een imker bereid vinden die, als de tijd rijp is, de hele familie komt weghalen. Jawel, ze gaan dan naar een veilige plek. Dat is natuurlijk ook zoals het hoort.

En Wieteke, die haalt zo af en toe haar vinger langs de tegels, om ze vervolgens genoeglijk af te likken, want verser kan het niet toch? Ook al komt het uit de muur, het is en blijft puur natuur.

Schrijver: An Terlouw, 6 januari 2017


Geplaatst in de categorie: dieren

3.3 met 3 stemmen 78Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)