Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

En toen was daar: de mens

Toen God de mens schiep, waren ze daar, en nou zit iedereen al met zijn mening klaar, alsof de bijbel van nummer één niet eender is als die van nummer twee. Men zei vroeger: twee geloven op één kussen, daar ligt de duivel tussen, maar die duivel hè, die heeft in de eerste instantie dus niks te maken met de schepping van de aarde. En ga nou niet met zijn allen denken: die is in de sneeuw gevallen, want dat ben ik niet.

Maar, als je juist vanwege die sneeuw binnen blijft, heel comfortabel, dan dwalen je hersens wel eens af. Zo ook in dit geval, want er liep dus weer een gestoorde kerel simpelweg even naar een kluisje, om daar een schiettuig te pakken en weer tig mensen om te leggen..., toen God de mens schiep waren er dus echt geen pistolen.

En de opmerking gestoord, die kwam van de FBI, want de dwaas was wezen melden dat ie stemmen hoorde in zijn hoofd, tja, dat moet de duivel dan geweest zijn, dat kan niet anders, want God schiep de wereld zonder aanziens des persoons. En of er nou schatjes tussen zitten, dragonders, dwazen dieven of moordenaars: God schiep de wereld.

Met alle bijkomstigheden vandien. Hij kon natuurlijk nooit vermoeden dat er zo'n enorme bende gemaakt zou worden van die mensheid, dat er mensen zijn die regels en wetten overtreden, dat er mensen zijn die er een heikel genoegen in beleven om complete mensenmassa's te vermoorden, nee, want ook hij kon niet in de toekomst kijken.

Als hij dat namelijk wel had kunnen doen, dan zou het zomaar kunnen dat alles er heel anders had uitgezien. Maar wat je niet weet, tja, daar valt niks meer aan te veranderen hè? En al helemaal niet nou je op bijna elke hoek wel, bij wijze van spreken dan, een pistool kunt bemachtigen. Net even over de grens van ons kleine landje, liggen die dingen gewoon in de etalage...

Maar God schiep de aarde, niet de pistolen, bommen of raketten, niks hoor, hij schiep de mens, de aarde, de bloemen, dieren etc. Het enige wat ik altijd graag heb geweten is: wanneer kwam de duivel daar nou bij, want je hoort heel vaak nu: dat is de duivel in mensengedaante....?

Schrijver: An Terlouw, 8 januari 2017


Geplaatst in de categorie: religie

3.4 met 5 stemmen 98Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
9 januari 2017
dat zou ik ook wel eens willen weten
wanneer is die figuur op het toneel verschenen
waar kwam die vandaan
en hoe kunnen we dat sujet weer terug in z'n hok jagen
belangrijke vragen, heldere An..
Naam:
Günter Schulz
Datum:
9 januari 2017
Email:
agschulzziggo.nl
"Als God de wereld geschapen heeft naar zijn evenbeeld, dan wil ik het origineel wel eens zien." Bron: Guy de Witte.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
8 januari 2017
De duivel is een ideefixe, een verzonnen klaagbeeld, een imaginaire zondebok. Het werkelijk kwaadaardige zit in de mens zelf. De duivel is een afleidingsmechanisme van de kwaadaardigheid van de mens zelf. De duivel dient als bliksemafleider van de misdadigheid van de mensen zelf. Al het duivelse is enkel en alleen door de mensen bedacht en uitgevoerd. De mensen denken het duivelse in henzelf te kunnen projecteren op een waanbeeld, maar dat is louter zelfbegoocheling. Iedere menselijke slechtheid kan enkel worden rechtgezet door daadwerkelijke goedwillendheid. Het Goddelijke doet daar even niet aan mee. Ik bedoel, de mens heeft ook een extreme zelfverantwoording.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)