Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Verraad.

Waar het over gaat, kan ik niet vertellen zonder oprechte luisteraar. Degene die tegenover mij zat wilde het eigenlijk niet weten: een moeder die een kind doelgericht met de dood bedreigt. Het liefst wil men het afdoen met: dat lok je zelf uit. Verraad komt van een naaste die je hebt vertrouwd. Ik weet niet wat psychologisch erger is te moeten voelen, dan verraad.


Mijn redding is opstaan voor mezelf alleen. En dat betekent dat ik oordeel over deze mens die mij kwaad doet. Ook al is het mijn moeder. Ik geneer me voor haar. Niet ik ben haar schande, zij is mijn schande. Heel mijn jeugd heb ik gehoord: jij voelt verkeerd, jij denkt verkeerd. Achter mezelf staan blijft moeilijk voor mij. Ik ben manipuleerbaar en psychisch gemold.


Het veroordelen van je ouders wordt niet geaccepteerd in de samenleving, dus hield ik als velen mijn mond toen het nog kon. Maar ik ken de misdaad tussen die vier muren, in die auto, tijdens dat telefoongesprek. Ik was daar alleen met mijn moeder. Jij was er niet. Kindermishandeling is strikt privé. Ik en de slachtoffers oordelen hierover. Verder niemand!


De dader gaat door tot op heden. Zij die pal achter mij staan zijn welkom, want van twee wallen wordt er niet meer gegeten in mijn huis. Geen vromen die hun vijanden liefhebben en hun naasten haten door ze zware jukken van 'liefde en vergeving' op te leggen. Ik weet niet wat erger is te moeten voelen, dan het verraad van degene die je hebt vertrouwd.

Schrijver: Sjakelein, 11 januari 2017


Geplaatst in de categorie: psychologie

4.0 met 2 stemmen 69



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)