Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

P E S T E N.

Met hoofdletters willen schrijven, met neonlichten die continue branden, met verf als een echte schilder overal laten weten: stop met pesten. Met nadruk willen roepen, voor mijn part schreeuwen tot je er schor van wordt, je geen stem meer overhebt: stop met pesten.

Met krantenkoppen zo enorm, zo gigantisch groot, dat je moet gaan staan, de letters te willen lezen, kap nou met dat pesten.
We weten het allemaal, we zien het allemaal, we horen het allemaal, we staan erbij en kijken ernaar. Maar dan houdt het op.

Het is net als met een onbewaakte overweg: als het kalf verdronken is, dempt men de put, als er genoeg ongelukken gebeuren, komt er een alternatief, voor de onbewaakte overwegen.

Maar als er weer een knul zelfmoord pleegt, omdat ie werd gepest, is er eventjes aandacht: weer een kind dood. Een plekje op school, een bloemetje in de klas, een item in het nieuws....en dan is het stil.

Tot de volgende groep pesters weer een nieuw slachtoffer heeft gespot...

Schrijver: An Terlouw, 12 januari 2017


Geplaatst in de categorie: pesten

5.0 met 3 stemmen 390Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Karel Jong
Datum:
31 januari 2017
Eens met Gabriela Mommers op het punt van strafrechtelijke vervolging van pesters. Inderdaad, ook op de werkplekken. Goed dat An weer eens wijst op dat laffe pesten.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
12 januari 2017
Ohio, November 2016: De 11-jarige Bethany Thompson overleefde kanker, maar kon de aanhoudende pesterijen over de gezichtsverandering die ze daardoor opliep niet meer aan: het meisje pleegde afgelopen maand zelfmoord.

Bron:
www.metronieuws.nl/nieuws/buitenland/2016/11/meisje-overleeft-kanker-pleegt-zelfmoord-na-pesten
(spaties uit link halen)

In Nederland plegen meer dan 1800 mensen per jaar zelfdoding. Dat zijn vijf mensen per dag. Het is al triest genoeg dat zoveel mensen het niet redden, om welke reden dan ook. Pesten als aanleiding komt zo vaak voor, dat ik er serieus voor ben dat pesters op scholen en werkplekken strafrechtelijk vervolgd moeten kunnen worden voor dood door schuld.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)