Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

16 januari Depri-dag

'k Lag nog in bed, genieten van de koffie, want wij verkeren in de enorme luxe de slaapkamer tegenover de keuken te hebben en als je dan 's avonds zorgt dat de koffie klaar staat, dan hoef je alleen maar het apparaat aan te zetten, de gebruikelijke pit-stop richting toilet te maken en lekker terug om naar het nieuws te kijken, terwijl de koffie doorloopt. Jawel doorloopt, we zijn van die gewoonte-dieren, hebben allerlei apparaten uitgeprobeerd, maar gewone gefilterde koffie staat echt bovenaan als wij het over koffie hebben.

En zo liep ook deze ochtend de koffie genoeglijk door, terwijl het nieuws aanstond. Nou moet ik zeggen, dat die twee niet zo jofel combineren, de koffie natuurlijk wel, maar het nieuws is wat minder goed te verteren zeg maar. Het laatste item van vandaag was: dat het de meest depressieve dag van het jaar zou worden, of zou zijn, net wat je wilt.

De ironie was, dat het item precies kwam na het bericht dat de kloof tussen arm en rijk toch groter is gebleken dan men aanvankelijk dacht! Ach, laat ik daar nou helemaal niet van opkijken. Die kloof was er immers altijd al? On-overbrugbaar, een horde die niet te nemen is...als je namelijk eerlijk bent, en ik schaar me daar toch wel onder, dan betaal je de tol, de hoofdprijs zeg maar.

Nou hebben de rijke mensen onder ons het ook niet echt makkelijk, wat ik je brom. Maar zij zullen nooit de problemen krijgen die de arme sloebers (ook al weer niet van toepassing op mij hoor) ondervinden. Om terug te komen op de meest depressieve dag van vandaag: de zon schijnt in volle glorie, maar ik weet wel hoe dat komt hoor!

Die heeft het nieuws gehoord, die twee items vlak na elkaar en vond dat het een slecht gefilterd nieuws was vanmorgen, ja 't nieuws hoor, niet de koffie, want die was zalig.

Deze column is a.s.zaterdag live te beluisteren bij www.lokaleomroepkrimpen.nl

Schrijver: An Terlouw, 17 januari 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.2 met 5 stemmen 80Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
18 januari 2017
De werkelijk armen weten pas echt hoe het leven echt een ware hel kan zijn!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)