Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Facebook bye-bye!

Het is wel mooi geweest, ik heb een fraaie collectie vrienden opgebouwd en met wereldwijde, interessante, verlichte, sjamanistische mensen, maar op de een of andere manier lukt het me niet om die sociale contactmanier te handhaven. Te vaak strandde ik op gecompliceerde toestanden om de boel weer te activeren en als dombo/leek heb ik daar nu meer dan genoeg van.
Al die vervelende haken en ogen kunnen me nu ruimschoots gestolen worden. Ik was als tolerante, vrijzinnige rebel volop aanwezig, maar tenslotte dulden ze zo'n vrijgevochten anarchist absoluut niet en bedenken ze allerlei online-trucs om mijn inbreng te boycotten.

Het spijt me wel voor de vele, wereldwijde vriendinnen/vrienden, die ik nu niet meer kan bereiken, maar zo gaan die walgelijke dingen. Té vrije mensen worden hoe dan ook volop genegeerd en uitgesloten. En van al die stupide wachtwoorden snapt een redelijk mens ook geen rode biet.
Kortom, de communicatiewereld is té gecompliceerd gemaakt en door alle ingewikkelde obstakels missen we het leeuwendeel van wijsheid. Zo rouwig ben ik nou ook weer niet om de verloren Facebookvrienden, want meestal communiceerde ik slechts eenmaal terug en bleef het daarbij. Het is een teken voor mij, dat ik beter vrienden in de realiteit kan maken. Hoge, illusionaire connecties voeden altijd onvoldoende mijn dorstige, hongerige ziel.

Facebook is een oppervlakkig medium, dat de alternatieve, eerlijke kunstactiviteiten ondermijnt en boycot. Ik heb het ernstig geprobeerd om er verbetering in aan te brengen, maar de robotachtige systemen sluiten tenslotte alle rebelse en eerlijke kunstinitiatieven buiten.

Het Facebook-systeem is in wezen en in feite burgerlijk en aangepast en op de hand van de controlerende overheden. Ik poogde zoveel mogelijk extreme kunst te publiceren, wat gedeeltelijk lukte, maar de hardnekkige, aangepaste, nietszeggende massa wees dat al bij voorbaat af.

De humbug-massa op Facebook kan de rambam krijgen. Al die oppervlakkige smilies dekken de tragische lading van mensen zoals ik, maar hun dekking is totaal versleten en absurd pieterpeuterig.

Of ik zonder Facebook kan? Face it, I can!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 30 januari 2017


Geplaatst in de categorie: afscheid

3.5 met 4 stemmen 632Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
17 februari 2017
Het quasi-wanstaltige is wel dat ik nog steeds op Facebook actief ben en dat ik er inmiddels heel lieve en hoogst interessante, artistieke, virtuele vrienden bij heb. Facebook verbroedert en verzustert wereldwijd en op grote schaal. Die positieve insteek kun je niet ontkennen. Facebook gaat ver voorbij de politieke en denkbeeldige vijandelijkheden. Werkelijk contact met elkaar maakt duidelijk dat we nauwelijks van elkaar verschillen. Al die zwaar gestoorde machthebbers, die dood en verderf zaaien, kunnen de pot op, want die rotzakken weten niets van dieptepsychologische waarheden, laat staan van spirituele werkelijkheden. De wereld wordt geregeerd door materialistische op macht beluste leeghoofden, die enkel vurig geldgewin aanbidden. Het is de hoogste tijd dat dit verdomde materialisme wordt overgenomen door een heilzaam spiritualisme!...
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
5 februari 2017
Ik vind sociale media over het algemeen doodeng. Iedereen kan alles van je zien en volgen. Brrr. Daarom gebruik ik ze alleen met een andere naam. Want je krijgt op die manier wel informatie die je anders niet krijgt. Vooral interessant in periodes als nu, met verkiezingen. Maar mijn hele cv op internet gooien, en mijn foto albums erbij, dat heb ik er dus niet voor over. Dat soort dingen deel ik liever in een vertrouwelijk gesprek.

Op Facebook ben ik het meest voorzichtig, en heb ik maar een paar vrienden op mijn lijst, die kunnen bijvoorbeeld zien wanneer en waar ik geboren ben. Op twitter heb ik wel veel volgers, dat gaat daar heel snel, en je hoeft ook niet te accepteren, ze volgen je gewoon. Voornamelijk politiek gelijk gezinde mensen die mijn tweets leuk vinden. Mensen die ik verder helemaal niet ken. Maar het is prettig te weten dat je niet alleen staat in wat je denkt. En het is bovendien ook verhelderend om de reacties te lezen van andersdenkenden. Het brengt de boel weer in balans.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
4 februari 2017
mijn ervaring met internet flora en reacties plaatsen op sites en commentaren leveren op artikelen, komen overeen met die van jou
terwijl ik al jaren geen lid meer ben van fakebook krijg ik het maar niet voor elkaar met rust gelaten te worden
de hele social-media hausse, hype en honger is m.i. een slimme truc van de geldwolven en de controleurs om ons en masse te plukken en beheersen..
Naam:
Hanneke van Almelo
Datum:
30 januari 2017
--- stilte --- Joanan, wat ik zo mis aan FB en fb-achtige fora, naast natuurlijk het daadwerkelijke samenzijn, is de stilte in een gesprek. Want uit de gedragen stilte in een gesprek blijkt dat er echt geluisterd wordt en dat de een de ander echt 'ziet'.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)