Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Facebook

Tja een mens moet wat hè? Dus zo ben ik ook terecht gekomen op dat wereldwijde fenomeen: Facebook. Nog niet zolang actief, een half jaar maar wat leer je veel, heel veel bij.
Aangemeld op een groep, na een eigen tijdlijn te hebben geregeld natuurlijk, vroeg ik netjes aan de beheerder of, wanneer ik iets zou plaatsen, ik de betreffende site mocht vermelden.

Nou of ik van een andere planeet kwam: natuurlijk mocht dat niet, want dat is reclame. Jawel. En als men nou dacht dat het wereldschokkend was, welnee, alleen een eventuele verwijzing naar deze site en die van gedichten.nl en een verwijzing naar de lokale omroep, wanneer daar de column (die hier altijd staat) werd uitgezonden.

Dat was de reclame, maar ja, dat mocht niet en dus zag ik 'groep maken' staan en trok m'n stoute sloffen aan, ach het stelde niet veel voor, ehhh in het begin dan, want je moet wel degelijk op je hoede zijn, er zijn leuke mensen, maar er zijn ook minder leuke mensen en dan de groep dwazen, die hebben we ook!

Die laatste groep komt niet eens binnen, want het enige wat ik wilde was een vriendelijke groep, geen misstanden, geen discriminatie, geen vloek- en schuttingtaal, kortom een leuke groep. In het begin met hulp (was ook best nodig want ook FB heeft regels) en nu met een vriendin die met me meekijkt. Altijd fijn.

Maar het is raar, dat mensen vreemd opkijken wanneer ik maffe dingen niet tolereer, wanneer rare reacties verwijderd worden, wanneer ík paal en perk stel. En: het is grappig, want ík ben de baas, oké FB natuurlijk ook, maar ík bepaal wanneer er iets op míjn groep komt te staan en laat dat nou net regelmatig de verwijzing zijn naar de drie sites die ik net noemde...en ik moet zeggen, met ruim elfhonderd leden, kun je niet zeggen dat het een slecht idee was toch?

Hoe zeggen ze dat ook alweer? De aanhouder wint?
Voor de nieuwsgierigen: de groep heet: regendruppels en zonnestralen.

Schrijver: An Terlouw, 9 februari 2017


Geplaatst in de categorie: hobby

3.8 met 4 stemmen 80Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)