Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Goed bekeken.

Wij zijn mensen van de aanbiedingen en op zich is dat helemaal niet erg, want als het goedkoper kan, is dat pure winst, toch? Nou was ik een paar maanden geleden al bij de opticien geweest voor een nieuwe bril natuurlijk, ook al vanwege een aanbieding: maar liefst 20% korting, daar ga je natuurlijk even op af....

De dame van de winkel zocht mijn gegevens even op in de computer en zei: U heeft ook nog de vergoeding van het ziekenfonds nog hè? Jazeker die had ik en zo kwam de bril, als ik haar toen gekocht zou hebben op de som van €177 rond. De korting eraf en ook het bedrag van het ziekenfonds, ik keek haar aan en zei: nou dat is me te gortig, ik doe het nog wel even met deze...en vertrok.

Manlief een tikkeltje boos, maar ik vond het gewoon veel teveel geld en dacht: ik wacht wel op een volgende korting. Die kwam natuurlijk in de vorm van: drie halen en eentje betalen. Wauw, dat is pas stoer, nou heb ik natuurlijk maar één bril nodig, maar degene die ik op mijn neus heb, daarvan zijn de poten een beetje verbogen en men kan en durft er nu niks meer aan te doen, dus wordt het nu wel tijd voor een nieuwe.

En dan gelijk dríe voor de prijs van slechts eentje...tja je bent Nederlandse of je bent het niet en zo toog ik zaterdag naar: de opticien. Jawel. Opnieuw werden mijn gegevens opgezocht en ik liet me even haarfijn uitleggen wat die 3 voor de prijs van 1 nou in hield. Nou jongens, als jullie er nog op af wilden gaan? Níet doen, want tjonge jonge wat is dat eventjes een instinker.

Bril nummer 1 is zoals ik hem ook hebben moet, met een montuur naar keuze, bril nummer 2 is met wat opties eraf en bril nummer 3 mag je kiezen uit 6 monturen, zijn de glazen niet ontspiegeld en zit er geen lees-gedeelte in! Ik was stomverbaasd, maar het allermooiste komt nog: wanneer ik vraag, wat ik moet betalen voor die grap, ben ik blij dat ik zit!

€470 ben ik kwijt voor drie brillen, waarvan de derde gratis was, de 2e niet met alle opties en alleen bril nummer 1 was dan precies geweest wat ik moest hebben....wederom was ik blij dat ik zat, keek eega even aan en zei: da's een fors verschil met twee maanden geleden, toen was er sprake van zoveel procent korting en had ik ook mijn tegoed van het ziekenfonds nog tegoed, ik denk dat iedereen wel snapt dat ik nog steeds met mijn eigen bril thuis zit?

Jawel, die met de niet meer terug te buigen pootjes, want dat is pas goed bekeken, de derde bril gratis, met gewoon glas, de tweede met niet alle opties, dus welbeschouwd zou ik voor één bril, met alles eraf de hoofdprijs betalen...nou dat hebben ze daar zo goed bekeken, dat de ene na de andere klant met een bloedgang de winkel verliet. Net als ik.

Schrijver: An Terlouw, 6 maart 2017


Geplaatst in de categorie: welzijn

3.0 met 2 stemmen 64Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)