Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Jantje huilt jantje lacht..

Op het moment dat ons land weer eens stevig bezig is om giro 555 zo vol mogelijk te krijgen om de hongersnood te lenigen in verwegistan, denk ik: da's erg. De beelden op tv zijn ook erg, maar tegelijk vraag ik me wel af: dat een paar kinderen die nog steeds regelmatig in beeld verschijnen nu toch echt minimaal een jaar of vijf ouder moeten zijn.

Erg handig is het niet om jaren voor dezelfde spot hetzelfde kind te gebruiken, zoiets is ongeloofwaardig. Dat het gironummer weer is opengesteld, de teller op ruim 19 miljoen staat, zal mooi zijn. Maar wat nog mooier was: dat hier in ons eigen land mensen niet naar de voedselbank hoeven. Dat is onverteerbaar temeer: dat de nieuwslezer ook al liet weten dat eerst de regering van de noodlijdende landen hun geld willen hebben, jawel je leest het goed, hún geld willen hebben, voordat er voedsel mag worden gedropt.

Om te huilen, de bureaucratie is om te janken, geld dat aan stokken blijft hangen is gewoon nu net zo erg als het immense schandaal dat die elf gasten die zeggen te kunnen voetballen, hun poten met goed fatsoen alleen nog maar onder het dekbed kunnen trekken. Je zou er om kunnen huilen, maar ik heb me voorgenomen om erom te lachen, en zal even zeggen waarom:

Vanmorgen was er op het nieuws dat wanneer mensen te laat op hun werk komen, dat altijd doen en als ze dan ook nog eens een bar slecht humeur hebben, dat komt omdat ze slecht slapen! Ze presteren dan minder, dat komt er nog eens bij. Is dit nou niet hartstikke mooi?

Nu kan iedereen die een waardeloze bui heeft gewoon zeggen: ik heb slecht geslapen, nou ik zeg hierbij gelijk, als er weer een dwaas is die tracht me uit mijn cabrio te rijden, die krijgt van mij meteen de sneer: zeker slecht geslapen en dan toon ik mijn allerliefste lach.

Die kost namelijk helemaal niks.

Schrijver: An Terlouw, 30 maart 2017


Geplaatst in de categorie: humor

4.0 met 1 stemmen 69Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)