Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Bijzondere Trekking

Op 27 mei aanstaande is eindelijk de Bijzondere Trekking van de Staatsloterij, met 5 keer een miljoen euro voor 5 Nederlandse bofkonten. Belastingvrij hé.
Dus kun je eindelijk dat kasteeltje in Zuid-Frankrijk kopen of een hereboerderij in Noord-Groningen nu de NAM de gaskranen langzaam maar zeker dichtdraaiet. Genoeg geld over voor extra veel boerderijdieren en een eigen bierbrouwerij. Je kunt zelfs een echte Jan Sluijters aanschaffen voor in de marmeren hal met gouden deurknoppen. Jazeker, een bubbelbad met champagne behoort ook tot de mogelijkheden. Verder zijn er ook 10.000 prijzen van 250 euro. Ook leuk, maar niet zo bijzonder als ze beloven. Een keer lekker boven je stand uit eten gaan of bij Used Products een afgeprijsde laptop van Apple kopen. Of in de kringloopwinkel een dubieus schilderij kopen, waarvan je een flinke meerwaarde verwacht.

De directeur van de Staatsloterij Niels Onkelhout stuurde mij persoonlijk een brief vanuit Rijswijk, waarin hij mij verraste op vier hele loten voor de Bijzondere Trekking. Hij heeft de brief zelfs automatisch ondertekend en hij zegt dat 'uw kans op zo'n mooie prijs extra groot is'.

Normaliter zou ik nooit vier loten kunnen betalen (wat zo'n 100 euro is), dus vind ik het best een beetje spannend. Een rondreis door Ierland lijkt mij helemaal te wauhie, maar zo niet, dan treur ik ook niet, want een dagje Haarlem of zo met een Kruidvat-treindagkaart van zo'n 15 euro kan mij ook al heel erg blij maken. Lekker koppelen aan een kunstmuseum natuurlijk, waar Lucas de Man superenthousiast achter elke deur kan opdoemen. Of Henk Helmantel, die mij een verzorgd weekend in zijn Groningse paleisje aanbiedt.

Geen Stijl en Dumpert liggen onder vuur vanwege vermeend sexisme, maar Nico Dijkshoorn noemt onze inzending voor het Eurovisiesongfestival 'Zes tieten met oogjes daarboven' en niemand van het publiek bij DWDD protesteert. Tania Kross zat bij Jeroen Pauw en zij verdedigde terecht de inzending van België, die door die glamourboy Gerard Joling niet begrepen werd.
Ze had ook gelijk over de Zweedse inzending, die vocaal gezien inderdaad niets voorstelt. Over de zuivere zang van de inzending uit Portugal waren ze het eens.

De dag daarna zie ik Tania met één van haar kinderen voor de Albert Heijn in Gouda-Goverwelle en ik knik haar vriendelijk toe, terwijl ik 'Hallo' zeg. Haar gezicht staat continu op de vriendelijke glimlachstand, maar ze zegt natuurlijk niets, want dan kan ze wel bezig blijven. Ze weet waarschijnlijk niet dat haar man mijn FB-vriend is en mij onlangs in het echt wel groette. Overigens heb ik niet voor niets voor de brief van Niels Onkelhout een ansichtkaart gezet, met de Groningse tekst ''t Is nait aal doag'n kovvie mit kouk'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 11 mei 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.5 met 2 stemmen 117Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
31 mei 2017
Even waande ik mij blij, daar er volgens een ONU-gedoe 165000000 euro op mijn emailadres zou zijn gevallen. ONU gecheckt: Verenigde Naties of een Puerto Ricaanse misdaadorganisatie. Dat laatste kwam aardig in de buurt. Om het geldbedrag te vorderen moest ik ergens op drukken. Niet gedaan natuurlijk, want stelen van de minima kunnen die valse ratten op hun gulzige scheurbuiken schrijven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)