Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Het nieuwe kunstgebit

Ze was toe aan een nieuw gebit, dat wil zeggen, een bovengebit, onder had ze nog een groot deel van haar eigen tanden en die wilde ze toch wel zo lang mogelijk houden. Dus na een jaar of acht, vroeg ze bij een controle om een nieuw bovengebit. Fluitje van een cent, zei de tandarts en zo werd er gehapt in ranzig spul wat nou eenmaal nodig is om een goeie afdruk te krijgen, nietwaar?

Dan kiest ze de tanden uit, nee hoor doe maar niet van die spierwitte, die steken zo af bij mijn eigen tanden, en zo wordt er een mooi gebit in elkaar geflanst. Door een techneut natuurlijk want de tandarts, die is meer van de echte vaste tanden zeg maar!

Na een week mag ze naar de praktijk en daar ligt in een mooi doosje haar gebit, te stralen en te schitteren, een schoonheid gewoon! Ze mag het indoen, het oude neemt ze in een zakje mee naar huis, trots op een nieuw stel tanden. Kunst natuurlijk.

Dan moet ze niezen en ligt pardoes haar bovengebit op de grond? Wat krijgen we nou? Ze probeert er nog een boterham mee te eten maar komt er al heel snel achter dat het ding gewoon niet goed zit, ze zegt: ik moet het tegenhouden met mijn tong. Tja, da's niet de bedoeling en dus wordt de tandarts gebeld, die zegt: terugkomen, wat ze dan ook doet!

De geschiedenis herhaalt zich een aantal malen en ze is best blij dat ze haar oude bovengebit nog heeft want: we zijn bijna een jaar verder en nog steeds heeft ze geen nieuw bovengebit, in december zou er worden gebeld, wat nooit gebeurde en als ik haar vraag: hoe zit het nou, moet jij niet bellen zegt ze kordaat: nee, zij zouden contact opnemen als het ding klaar was, dus ik wacht het gewoon af!

En dan komt ze op het winkelcentrum de tandartsassistente tegen die vraagt: hoe bevalt het nieuwe gebit? Ze kijkt haar vragend aan, ehhhh welk nieuw gebit? Ik wacht nog steeds op een telefoontje dat het klaar zou zijn, maar er wordt niet gebeld? De dame verschiet van kleur en zegt: ohhh ik ga er meteen werk van maken!

En zo is ze inmiddels een jaar verder en nog steeds wachtende, waar ik dan toch maar mee wil zeggen: gooi geen oud gebit weg, voor je het nieuwe hebt want je loopt echt een poos zonder tanden!

Schrijver: An Terlouw, 14 mei 2017


Geplaatst in de categorie: lichaam

4.0 met 1 stemmen 95Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)