Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Schaamte overwinnen

Er komt nog heel wat bij kijken om je eigen schaamte te overwinnen, omdat je om hulp hebt gevraagd vanwege psychische problemen die samenhangen met een persoonlijkheidsstoornis.

Ieder mens wil voor volwaardig worden aangezien en het liefst geen masker dragen. Maar de politiek en de maatschappij schoppen tegen iedereen aan die het niet allemaal zelf voor elkaar kan krijgen.

Jarenlang deed ik mijn best om er iets van te maken omdat ik mijn passie had in het creatief bezig zijn, en ik ook werk verkocht op kunstveilingen en in de kunstuitleen. Zelfs wanneer ik mijn werk bij de vuilnisbak zette nam iemand het mee. Ik verkocht maar liefst tien bundels van mijn dichtend werk en publiceer met vele schrijversnamen op het internet. Jarenlang had ik houvast aan mijn creatieve werk.

En dan gaat je vader dood en word je weer belaagd door je geestesziekte moedertje, die mijn vader op een nare manier heeft gebruikt. Wat moet je daar over zeggen tegen de hulpverlening. Hoe moet je reageren op mensen die dat allemaal niet hebben meegemaakt.

Het verdriet knaagt gewoon door de muren.
Maar het zal mijn tijd wel duren.
Ik ga gewoon door met waar ik voor ben geschapen!

Schrijver: mobar, 24 mei 2017


Geplaatst in de categorie: sterkte

4.3 met 3 stemmen 1.994



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
25 mei 2017
Goed weer gegeven Mobar.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
24 mei 2017
Welke persoonlijkheid is niet gestoord door dit of dat? Je weet toch hoe de psychiatrische campagne van ooit gelijk had door te stellen 'Ooit een normaal mens ontmoet?'. De zogenaamd gewonen (lees: maatschappelijk aangepasten, weinig tegenslag te verduren gekregenen en financieel dik boerenden) kunnen zich niet indenken hoe het voor minderbedeelden is. Ze hebben van psychische diepzinnigheden en trauma's geen kaas gegeten. Liever leven ze lang leve de lol verder. Lekker beschut in hun overbeschaafde funbubbles. Reden genoeg om als schrijver symbolisch in het geweer te komen!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)