Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Schoonmaakwagens

De tijd van straatschoonmakers met heksenbezems is allang voorbij, maar wat was het een gemoedelijke en geestesgezonde tijd. De schoonmakers floten nog gezellige deuntjes en ze wisten de voorbijgangers nog vriendelijk te groeten. Het woord 'onthaasting' bestond nog niet, omdat het simpelweg niet nodig was. Bovendien was de vervuiling minder groot en wisten de comsumenten de vuilnisbakken nog te vinden. Tegenwoordig zie je rond de vuilnisbakken de meeste rommel provocerend liggen irriteren. In de toch al bruine sloten drijven blikjes coca cola, 7-Up en Red Bull. Verder lege zakken chips en half gezonken wijnflessen. De wijnroes heeft blijkbaar niet veel soeps opgeleverd. Enkel boosheid, kortzichtigheid en verwaarlozing van onze natuur.

Tegenwoordig zitten de schoonmakers in complete bulldozers in de vorm van mega-legoblokken met aan weerszijden megagrote, elektrische tandenborstels. Bovendien produceren die krengen zoveel rotherrie, dat ze de meeste mensen overal wegjagen. Het schoonmaakeffect mag dan efficiënter dan de vroegere heksenbezems zijn, dat weegt echter nog steeds niet op tegen één van de grootste onrustirritaties van tegenwoordig, de geluidsoverlast. Het negatieve effect van geluidsoverlast op mensen is schrikbarend hoog en een stressfactor van jewelste. Toen de eerste gemeentewerkers in hun lelijke outfits met bladblazers de wijken begonnen te terroriseren, kreeg menige burger spontaan een hartverzakking en vielen de ogen uit de kassen. Het leek wel een speciaal voor die doelgroep ontwikkeld speeltje om zoet mee te blijven. Zelf droegen ze oorbeschermers in de vorm van koptelefoons, maar daardoor hadden ze ook niet door hoeveel overlast ze onschuldige burgers bezorgden. Ze knetterden maar door tot ze het laatste, vastklevende blaadje hadden weggeblazen. Dat die bladeren op zich niet veel kwaad deden, beseften ze niet, want opdracht was opdracht en een variatie op schoffelen was welkom.

Dan zijn er natuurlijk nog steeds die akelige scooters, die eten voor luie mensen rondscheuren en daarbij net geen ongelukken maken, waarbij ze menigeen de stuipen op het lijf jagen. Dat die scooterrijders onderbetaald krijgen, maakt ze natuurlijk onbewust nog bozer dan ze al zijn en dat zie je aan hun rijgedrag, vervuilingsgedrag en grensoverschrijdende herriemakerij. Engeland en Frankrijk gaan in 2040 of 2050 alle auto's en andere voertuigen op benzine en diesel verbieden en overtreders krijgen dan hoge boetes. Rond 2050 wordt verwacht dat we wereldwijd op elektrische energie rijden en laten we hopen dat we dat voor elkaar krijgen. De fossiele brandstoffen hebben hun langste tijd gehad en het slimme deel van de mensheid beseft, dat we anders de aarde definitief naar de knoppen helpen. Ik kijk nu al vol afgrijzen naar die lome massa, onbewuste naäpers, die lui gebruik maken van hun statussymbolen en daarmee het aardse milieu meer en meer vervuilen. Als kind had ik al een gruwelijke hekel aan auto's, om hun onnatuurlijke snelheid, de uit balans brengende herrie en de giftige stinkscheten, die ze maken.

Deze dolgedraaide maatschappij gaat naar de Filistijnen door stressverhogende factoren als het alsmaar meer opvoeren van de arbeidseisen en een moordende concurrentie op de arbeidsmarkt. Bovendien wordt de aanstormende jeugd misleid door valse reclametrucs om hen regelrecht in de stressfuiks te storten. Alles wordt tot in het inhumaan onmogelijke opgevoerd. Er ontstaat een groot overschot aan hoogopgeleiden, die vervolgens nergens aan de bak kunnen, wat tot grote desillusies en depressies zal leiden. De overleving van de sterksten is reeds tot in het krankzinnige doorgevoerd. De technologie is daar ook schuldig aan. Kijk maar eens goed om je heen, bijna iedereen communiceert met zijn phone, I-pad, laptop of computer. Er is een grote, zeer gevaarlijke, massaal autistische maatschappij ontstaan, die ernstige contactarmoede teweeg brengt. Oogcontact wordt massaal vermeden, omdat men bang is gemaakt voor de innige zieleroerselen en emoties van anderen en zichzelf.

In Amerika is het grootste deel van de jeugd al zwaar depressief door met name de hierboven genoemde kenmerken van deze vervloekte, moderne, doorgeschoten tijdgeest. Mijn wensdromen zijn boordevol auto- en scooterkerkhoven. Gelukkig gaat het inderdaad die kant op. Het kapitalisme en de zogenaamde vooruitgangen hebben volop gefaald en de mensheid moet wel opnieuw beginnen, kleinschalig en in harmonie van de natuur op Moeder Aarde. Het respect voor de natuurkrachten en de dierenwerelden is door de destructieve, menselijke krachten teniet gedaan en dat moet nu het nog kan, omgekeerd worden. Het aantal van de werkelijke profiteurs van deze wereldwijde heksenketel wordt steeds kleiner en dat is ergens natuurlijk een goed teken. Toch is er een krachtdadige revolutie nodig om die laatste, hardnekkige aardeverkrachters te overwinnen.

In gedachten ga ik even terug naar die irritante schoonmaakwagens, die ook nog eens zeer lullige, hoge pieptonen produceren, die absoluut nergens op slaan. Het lawaai-overlastarsenaal van tegenwoordig is ongekend uitvoerig en dient enkel en alleen om de uitgekotste burgers te misleiden en tot mondzwijgen te dwingen. In gedachten snelde ik met een bazooka naar mijn balkon en knalde ik al die vervloekte schoonmaakwagens de lucht in. Symbolische woede is adequaat en doet niemand kwaad, maar haalt de angel uit de wond. Dat ik daarna in gedachten door de brave orde verdedigende politie en een zwaarbewapend arrestatieteam ben uitgeschakeld, zal niemand verbazen. Dat Dione Stax mij op het journaal als een grote crimineel neerzette, was te verwachten. Dat er na mij vele anderen in gedachten een grote schoonmaak gingen maken, werd nog lange tijd in de media verzwegen.

Schrijver: Joanan Rutgers, 28 juli 2017


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.0 met 1 stemmen 59Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)