Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Sinéad O'Connor in grote nood

Via Facebook heeft de gevierde zangeres Sinéad O'Connor een filmpje van 12 minuten verstuurd, waarin ze openhartig is over de penibele situatie, waarin ze verkeert.
Sinéad Marie Bernadette O'Connor is geboren op 8 december 1966 in Glenageary, een voorstad van Dublin. Het filmpje verstuurde zij vanuit haar motelkamer in New Jersey, waar ze in eenzaamheid vertoeft. Ze is eenzaam en ze heeft alleen contact met haar psychiater, die haar een heldin vindt. Dat mag ook wel, gezien wat zij aan narigheid heeft meegemaakt. Afgezien van haar aangeboren bipolaire stoornis, was ze acht, toen haar ouders gingen scheiden en ze is als kind seksueel misbruikt. Ze zat in een strenge kostschool en een strenge tuchtschool. Tijdens haar succesjaren als zangeres zag ze er betoverend knap en aantrekkelijk uit en had ze miljoenen fans over de hele wereld. Haar stem was uniek en vernieuwend en haar songs sloegen in als therapeutische bommen. Haar song 'Troy' is één van mijn lievelingssongs van haar en de tekst van dat lied is nu van toepassing op haar situatie.

Van 1987 tot 1991 was ze met de producer John Reynolds getrouwd.
In de jaren 90 kreeg ze met de columnist John Waters een dochter, Roisin Waters.
Van 2002 tot 2004 was ze met Nicholas Sommerlad getrouwd, een journalist. Van 2010 tot 2011 was ze met Stephen Cooney getrouwd, een Australische rockgitarist.
In 2011 trouwde ze met de therapeut Barry Herridge, maar na 16 dagen ging ze er vandoor. Kort na het bruiloftsfeest ging zij gauw op jacht naar cannabis en crack.
De drie andere kinderen van haar zijn: Shane Lunny, Jake Reynolds en Yeshua Bonadio.

Het is schrijnend wat haar nu overkomt, maar volgens de laatste berichten wordt zij inmiddels door bekwame mensen opgevangen en behandeld. Haar suïcidale noodkreet heeft godzijdank geholpen. We hebben de laatste tijd al genoeg uiterst geniale muzikanten verloren. Velen kunnen zich waarschijnlijk niet voorstellen hoe loodzwaar het voor haar moet zijn om continu door een psychiatrische ziekte te worden getergd. Dat lijden is te vergelijken met botbreuken door het hele lichaam. Het is een persoonlijkheidsverwoesting van binnen uit, op zeer pijnlijke wijze. Het voelt als een vloek, waar je niets tegen kunt doen. Bovendien is het chronisch en kun je het wel zoveel mogelijk met drugs en alcohol proberen te verdoven, ongedaan maken lukt nooit. Gelukkig is Sinéad nog onder ons, maar ik denk dat ze dat niet meer was, als ze dat alarmerende filmpje niet had verstuurd.

Ze was depressief en (rand)psychotisch, toen ze die beelden opnam, wat op zich al moedig van haar was. Net als haar psychiater vind ik haar een heldin, die ook nog tijdens haar wanhoopsspeech de aandacht op de vele mensen vestigde, die net als zij met psychiatrische ziekten te kampen hebben en vaak buiten de samenleving worden geplaatst en gehouden. Dat ze niet langdurig liefdesrelaties kan onderhouden, is inherent aan haar manische depressiviteit. Ze zit gevangen in kwalijke genen en hersenactiviteiten, waarbij ze ook nog op genadeloze wijze wordt gemarteld. De gemiddelde mens zou er allang uitgestapt zijn, maar zij is een bikkel en daarom de heldin van haar liefdevolle psychiater. Ze is inmiddels niet meer zo knap als vroeger en ze zit onder de lelijke tatoeages, maar haar innerlijk is hetzelfde als altijd, zij het misschien, dat haar psychische ziekte nu de overhand krijgt, ook omdat alle weerstand via de zangkunst gedaan is.

'This body is dying!', zei ze, terwijl ze naar haar vermoeide lichaam wees. Daarmee wees ze op de psychosomatische effecten. Haar lichaam trekt de psychische ziekte niet meer. Haar lichaam is bijna opgebrand. Ze verloor de voogdij over haar 13-jarige zoon. Haar familie laat haar in de steek, terwijl die juist liefdevol om haar zou moeten staan, haar beschermen en opbeuren. Dit is één van de tragische momenten, die er momenteel op onze planeet gebeuren. Haar familie heeft geprofiteerd van haar successen en zij heeft hen financieel bijgestaan, maar nu ze down and out lijkt te zijn, moet men haar niet meer. Hoe doorzichtig! Dit maakt, dat ik met nog meer liefde naar haar oude songs ga luisteren.

Ik wens haar een zorgzame opname toe, waarin ze de juiste medicijnen en therapieën krijgt, zodat ze net als in haar topsong 'Troy' als een Phoenix uit de vlammen zal herrijzen.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=0c4v7fp5GC8

Schrijver: Joanan Rutgers, 10 augustus 2017


Geplaatst in de categorie: idool

5.0 met 1 stemmen 159Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)