Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

GEFLOPT

Geheel volgens verwachting is mijn bundel "Relicten van een leeg bestaan" geflopt. Op een enkele goede vriend na hoeft geen mens een exemplaar.

De uitgave van die bundel heb ik gewonnen als eerste prijs bij de poëziewedstrijd van Schrijverspodium. Aanvankelijk wou ik daar niet eens aan, want in eventueel succes had ik geen stuiver vertrouwen. Aanmoedigingen hebben mij ertoe gedreven de prijs toch te verzilveren. Dus verscheen in mei die bundel van honderd gedichten.

Maar dichtbundels verkopen in het algemeen voor geen meter en zeker niet als ze van een volkomen onbekende zijn. Waarom zou die van mij wel verkopen?

Daar komt de prijs ook nog eens bij, veertien harde euri voor een bundel dichtwerk is immers een smak geld. Voor één of twee muntjes meer heb je toch maar mooi een krat bier.

Maar spijt heb ik niet van die uitgave. In zeer kleine kring leest men mijn werk graag en voor mijzelf vind ik het toch wel leuk, zo'n bundeltje eigen werk in de kast.


Zie ook: https://www.kirjaboek.nl/proddetail.asp?prod=boek_3271

Schrijver: Jacob van Schaijk, 15 augustus 2017


Geplaatst in de categorie: literatuur

5.0 met 6 stemmen 221Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
J. de Groot
Datum:
16 augustus 2017
Jacob:
Een voor jou en mij bekende schrijver zegt:

""""Jacob hoeft niet te denken dat hij geflopt is, de meeste dichters verkopen alleen bij hun optreden wat boekjes.
As hij er meer dan 7 verkocht heeft is dat al meer dan ik met mijn nieuwe boek."""

Waarvan akten.
Naam:
Jacob van Schaijk
Datum:
15 augustus 2017
Dank voor je reactie. Toch jammer dat jouw bundel het daglicht nooit heeft gezien. Voor het overige denk ik dat je gelijk hebt.
Naam:
Jacob van Schaijk
Datum:
15 augustus 2017
Heel attent van de redactie om die link te plaatsen. Dank!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
15 augustus 2017
Ik had eens een heel lang telefoongesprek met een uitgever, die belangstelling toonde voor mijn poëzie. Hij verklapte me dat er geen droog brood meer te verdienen valt met dichtbundels.
Bovendien klapte hij dicht toen ik geen van mijn gedichten uit mijn hoofd kon reciteren. Ik heb nu eenmaal een geheugen van niks en daar zal de overinformatie ook debet aan zijn. Dat mijn veelbelovende dichtbundel 'Hommages' nooit is verschenen bij uitgeverij Umbra, omdat de uitgever depressief werd, terwijl het al bij de drukker lag, vind ik nog steeds heel erg wrang. Umbra bestaat niet meer.
Dus wees maar heel blij met jouw uitgave, want zoiets is steeds meer dubbel en dwars elitair. Je bundel is echt niet geflopt, de uitgevers en het leespubliek zijn afgehaakt.
Poëzie zit blijkbaar in het verdomhoekje, wat overigens niets over de kwaliteit van de poëzie zegt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)