Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Duivels onderzeegedrocht

Ik ben niet vaak heel erg woedend, maar vandaag ben ik dat wel en om een terechte reden. Ik offer er zelfs heel graag mijn nachtrust voor op, omdat ik heel duidelijk overtuigd ben van de misdaad, die een heimelijk krankzinnige heeft gepleegd. Hij denkt misschien dat de stilte van de onderwaterzee alles doet zwijgen, maar daar klopt geen hout van. Ik heb de morsetekens inmiddels feilloos ontvangen en geïnterpreteerd. Zijn professorische onderzeeër prutste maar wat aan en de ingrediënten haalden kapzij. Door zijn falen werd hij hysterisch woedend en kreeg hij suïcidale neigingen, die hij helaas projecteerde op zijn passagier, de kritische journaliste Kim Wall.

Peter Mad-sen is 46 jaar en hij groeide op in Hong, op het eiland Seeland. Zijn vader was een timmerman, die in de Tweede Wereldoorlog barakken en bunkers voor de Nazi's bouwde. Dat is op zich al zeer opmerkelijk en verdacht. Op zijn 15-de ging Peter naar de Deense ruimtevaartorganisatie en sprak hij met een ingenieur. In datzelfde jaar maakte hij een raket, die 330 meter hoog ging. Met zijn schoolleraren sprak hij over raketvloeistoffen. Zijn universitaire studie maakte hij niet af, maar ondanks dat, stond hij bekend als een lucht- en ruimtevaartingenieur met een zekere reputatie. Hij is getrouwd en hij heeft een lokale bekendheid. Volgens zijn naasten is hij een lief en empatisch mens, al is hij wel behoorlijk onrustig en zwaarmoedig en een verstokte solist.

Peter is verder een grote ruziemaker en niet gemakkelijk om mee samen te werken. Verder drinkt hij niet en gebruikt hij geen drugs. Jammer, denk ik, want dat zou zijn moordzucht hebben kunnen beteugelen. Naast raketten bouwde hij ook onderzeeboten. Kapitein Nemo was er niets bij. Hij kreeg grote ruzie met medewerkers en dat fnuikte zijn overtuigingskracht. Hij speelde nog de grote pionier, maar inwendig verrotte hij. Getergd door de aankomende ondergang nam hij toch nog de frisse journaliste Kim Wall aan boord, die graag verslag wilde doen van zijn onderwaterreis.

Kim Wall was opgegroeid in het zuid-Zweedse Trelleborg en zij studeerde nationale betrekkingen aan de Universiteit van Londen. Daarna voltooide ze een master journalistiek aan de Columbia University's School of Journalism in New York City. Kim was gedreven, bescheiden, intellectueel en zeer bereisd. Ze had veel interesses. Ze werkte o.a. in Uganda, Kenia en Noord-Korea. Best gevaarlijke plekken. Ze werkte voor The Guardian, The New York Times, Harper's en Time Magazine. In 2016 ontving ze de Hansel Mieth Prize for Best Digital Reportage voor haar werk over klimaatverandering en de nucleaire wapentesten op de Marshall eilanden.

Peter loog dat hij haar op 10 augustus 2017 op Refshaloen, Copenhagen, had afgezet. Verder loog hij nogmaals, door te stellen, dat zij aan boord van zijn onderzeeër een dodelijk ongeluk kreeg, waarna hij haar een zeemansgraf had gegeven. Puur psychopatisch, psychotisch gelul. Hij heeft zijn immense frustratie van de mislukking van zijn Nautilus-onderzeeër op haar afgereageerd. Het is overduidelijk dat hij haar moordenaar is. De wrede krankzinnige heeft haar ook nog in stukken gehakt. Haar hoofd en ledematen zijn van haar romp gescheiden. Hij heeft zelfs alle lucht uit haar romp geprobeerd weg te drukken en er zwaar ijzer aan vastgemaakt om zijn misdaad ongezien te maken. Niemand had verder de intentie om Kim op zo'n gruwelijke manier van haar leven te beroven, dus is het hartstikke duidelijk dat Peter de moordenaar is. Het wachten is enkel op zijn verklaring, maar of die nu wel of niet komt, voor mij is het absoluut duidelijk dat hij die arme, naïeve, liefdevolle Kim gruwelijk vermoord heeft. Hij had zichzelf tesamen met zijn gemankeerde onderzeeër en dwaze initiatieven moeten laten afzinken, zonder een onschuldige zondebok te killen, die zijn charlatanpraktijken door had.

Schrijver: Joanan Rutgers, 25 augustus 2017


Geplaatst in de categorie: misdaad

3.0 met 3 stemmen 90Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)