Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Niet op je stoepie zitten

Zo kwam er in het nieuws voorbij dat een man in Limburg beboet werd. Nou worden er wel meer bekeuringen uitgedeeld natuurlijk dus is dit helemaal niet zo vreemd, echter als je hoort waarom dan gaan je haren staan, zoals je niet wilt dat ze staan, dan gaat ook je begrijpertje met je op de loop!

De man is in het bezit van een winkeltje met antieke zaken, belangrijke en mooie spullen dat zeer zeker, ook heeft hij in zijn winkeltje een houten stoeltje en het was de afgelopen dagen prachtig weer. Iedereen vond dat je van dat weer moest genieten en zo had de man in zijn winkeltje niet veel om handen, immers: mensen genoten van het mooie weer en kwamen niet in zijn winkeltje!

Dus maakt de man van de daad een deugd, pakt zijn houten stoeltje en gaat heerlijk in het zonnetje zitten, wie oh wie geeft de man van het antieke winkeltje ongelijk? Niemand toch?

Oh toch wel, er komt een man voorbij van Handhaving werkzaam voor de gemeente en die man ze dat de man van het winkeltje daar niet mag zitten, voor de deur van zijn eigen Winkeltje.
De zaak loopt zover op, omdat de man van het winkeltje niet van plan is om binnen te gaan zitten, dat hij een bekeuring krijgt, jawel. Een bekeuring omdat hij van het zonnetje zat te genieten, op zijn eigen stoeltje, voor zijn eigen antieke winkeltje.

Wat zie ik over het hoofd? Wat begrijp ik hier niet? Mogen mensen niet meer buiten zitten, op hun eigen stoeltje, voor hun eigen winkeltje? Mogen straks de kinderen ook niet meer knikkeren buiten, of voetballen, of tikkertje of wat dan ook?

De bekeuring van het zitten op je eigen stoeltje, voor je eigen winkeltje kost de man €220. Daar moet hij best wat voor verkopen denk ik zo, maar gelukkig is de man het er niet mee eens, laat het voorkomen en desnoods voor de Hoge Raad en ik geef hem alle gelijk van de wereld, want waar blijven we in vredesnaam als we niet eens meer voor onze eigen deur op een houten stoeltje mogen genieten van de zon?

Schrijver: An Terlouw, 20 oktober 2017


Geplaatst in de categorie: misdaad

4.0 met 3 stemmen 48Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Marja Raadt
Datum:
8 november 2017
Omdat de kantonrechter de aanklacht van het OM niet ontvankelijk heeft verklaard, gaat de Maastrichtse stoepzitter Ton Stille vrijuit!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
20 oktober 2017
In de middeleeuwen was het nog goed toeven in Nederland, maar inmiddels is Nederland verziekt door een wirwar aan massale regels, waardoor de humane vrijheden zijn gewurgd. De absurde regelzucht van de overheid heeft onze vrije natuur dramatisch beknot. Dat komt mede door de overbevolking op zo'n klein stuk grond. Nederland is overspannen druk, ook qua regels. De panische drukte is enorm en daarom gaan vele Nederlanders in o.a. Zweden wonen, waar nog wel rust en ruimte heerst.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)