Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Australische xenofobie

Ooit was het continent Australië alleen van de Aboriginals, de oerbewoners van dat wijdse natuurschoon. Maar net als bij de Indianen kwamen de blanke kolonisten uit Europa de boel verpesten met hun schiettuig. Dat waren met name Britse soldaten, die niet lang daarna op het idee kwamen om strafkoloniën in Australië te vestigen, die ze vulden met de criminelen uit de Engelse gevangenissen, die propvol zaten. De eerste, blanke bewoners waren dan ook criminelen van allerlei pluimage. Die werden met grote schepen naar Australië gevaren, zonder dat er een douane of vestigingsverbod was. Na het uitzitten van hun straffen, zwermden ze als een sprinkhanenplaag over het immense land uit. Rond 1900 was er nog maar 10% van de Aboriginals over, de rest was op brute wijze vermoord.

Vandaag de dag zitten er zo'n 850 mannen gevangen op het eiland Manus van Papoea-Nieuw-Guinea en het eiland Nauru. Daar zijn ze door de Australische regering en wetsdienaars naartoe gesleept, omdat ze in Australië niet welkom zijn. Hoewel niet alle Australiërs er zo over denken en de straat op gaan om hier tegen te protesteren. Deze ongewenste vluchtelingen komen uit Iran, Soedan, Birma, Sri Lanka en Afghanistan. Het aantal is werkelijk een schijntje op de totale bevolking van Australië. Deze pechvogels worden mishandeld, seksueel misbruikt en aan de drugs geholpen. Zij die zich toch in Australië wilden vestigen, werden op fysiek geweld en messentrekkerij getrakteerd. Die wilden dan ook liever naar Manus of Nauru terug.

Onlangs hebben de Australische politici besloten, dat de detentie-eilanden opgeheven moeten worden, maar die arme gevangenen kunnen geen kant op. Cambodja wil ze wel opvangen, maar daar valt geen redelijk bestaan op te bouwen. Misschien dat Amerika ze gaat opvangen, maar dat staat nog op losse schroeven. Wanneer ze voet aan wal op Australië zetten, dan worden ze daar met geweld verdreven door de nabestaanden van hen, die eens zeer onrechtmatig Australië veroverden en daarmee veel onschuldig bloed van de Aboriginals vergoten. Het is werkelijk van een misdadige territoriumdrift, deze haatdragende opstelling van radicale nationalisten. Iedereen op aarde heeft het grondrecht om te wonen en te werken waar hij of zij wil. Lees de Universele Rechten van de Mens er maar op na. Amnesty International is inmiddels een petitie voor deze in het nauw gedrevenen gestart. Hopelijk wil jij er ook aan mee doen. Bij voorbaat heel vriendelijk bedankt! (-)

Schrijver: Joanan Rutgers, 12 november 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.5 met 2 stemmen 284Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)