Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Anoniem.

Wat heb ik toch een bloedhekel aan anonieme bellers, ze verknallen je dag, wat me vanmiddag tot twee keer toe gebeurd is; de telefoon gaat, op zich niet vreemd maar in het scherm staat “anoniem”, dan druk ik het groene knopje in en zeg alleen maar: goedemiddag!

Meer niet! Een stem met buitenlands accent vraagt me: heeft u even tijd, maar voor ik sowieso antwoord kan geven, hoor ik tuut tuut tuut, de man had geen tijd om het antwoord af te wachten, blijkbaar!

Een half uur later gaat de telefoon opnieuw, “anoniem”, haren staan in m’n nek stijf overeind! Dezelfde man van een half uur eerder vraagt of ik even tijd heb. Ik vraag hem: waarom verbrak je een half uur geleden de verbinding? Een ehhhh, jaaaa, ohhh, volgt. Wat een fantastische conversatie zeg!

Hij probeert zijn vraag nog te herhalen maar nu onderbreek ik hem door te zeggen: waar je ook voor belt, ik heb geen interesse, goedemiddag en verbreek vervolgens de verbinding!

Zouden er nog cursussen gegeven worden in: hoe telefoneer ik?

Schrijver: An Terlouw, 14 november 2017


Geplaatst in de categorie: algemeen

3.5 met 2 stemmen 81Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
14 november 2017
De wereld zonder telefonie, internet, televisie, horloges en radio was een stuk rustiger. Wat dat betreft kan ik best wel eens jaloers zijn op onze voorgeslachten. Heb ik ook als ik Archeon bezoek. Technische vooruitgang heeft een enorme schaduwzijde, die nog niet compleet in kaart is gebracht. Maar met name ongewenste stressfactoren, zoals jij dit ook aangeeft.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)