Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Mislukte biersoort

Dat ik een bierkenner ben, mag je gerust van mij aannemen, want ik heb de meeste biersoorten wel geproefd en op waarde geschat. Net zoals de meesten ben ik begonnen met pilseners als Grolsch, Heineken, Oranjeboom, Warsteiner, Alfa, Brand, Hertog Jan, Palm, de Coninck, Jupiler en Amstel. Daarna ging ik geleidelijk aan over op de speciaalbieren, die voornamelijk uit België kwamen. Tegenwoordig komen de speciaalbieren net zoveel uit ons eigen land en schieten de bierbrouwerijen als paddestoelen uit de grond, inclusief de meest schaamteloze bierbenamingen. In de kroegen bestelde ik graag mijn zoete lievelingsbier 'Verboden Vrucht', een 'Deugniet', een 'Julius' of één van de vele kloosterbieren, het liefst de tripels, want die hakten er steviger in en ze hadden een rijker bouquet aan smaken.

Met een sterker bier ben je sneller daar, waar je wilt zijn en hoef je niet steeds naar het toilet. Ik zag al eens een blik bier van 14% alcohol, die ik overigens nooit gedronken heb. Van het merk 'Lander Bräu' bestaat er een Super Strong versie, die 12% alcohol in zich heeft. Die heb ik meerdere keren gedronken en verdient langzaam gedronken te worden. 'Het Kanon' uit de Grolsch-serie is 11,6% alcohol en is goed toegankelijk. Bovendien smaakt die inderdaad naar rijpe vijgen, jeneverbes en karamel. Gelieve ook langzaam te nuttigen. Ik heb heel wat Westmalle tripels buit gemaakt, maar die kosten nu bijna 2 euro per stuk, waar je ook een fles wijn voor kunt ritsen. Ik raad iedereen aan alleen nog aanbiedingsbieren te kopen, want dat vocht is de normale verkoopprijs echt niet waard. Bovendien zijn de bierprijzen de laatste tijd flink opgevoerd. Daarom adverteren veel bierbrouwers steeds vaker met kortingen. Ga daar vooral gerust op in.

Bierbrouwerij Brand heeft een uitstekende kwaliteit en is onze oudste bierbrouwerij. De Brand-speciaalbieren zijn stuk voor stuk heerlijk om te nuttigen en je proeft het enorme vakmanschap, maar waar ze onlangs mee op de proppen zijn gekomen, dat is echt een grote mislukking qua smaak en verkoopprijs. Het kreeg de naam 'Porter' en het smaakt eerlijk gezegd naar overgeefsel, waardoor je bij de eerste slok al het gevoel krijgt, dat je meteen moet overgeven, zo smerig is het. Bovendien moet je er normaliter ruim een euro per flesje voor betalen, terwijl ze dat bocht zelfs gratis niet zouden mogen weggeven. Op het etiket staat misleidend 'mild geroosterd, karamel tonen met een zachtbittere smaak'. De smaak is echter volkomen weerzinwekkend, alsof ze je van jouw bierliefde willen afhelpen. Het schijnt de winnaar van een Brand Bierbrouwwedstrijd uit 2016 te zijn, gewonnen door Dennis Pancras en Niels Bosman. Hun hoofden zijn nagetekend en pronken lachend op het etiket. Trap er niet in! (-)

Schrijver: Joanan Rutgers, 26 december 2017


Geplaatst in de categorie: drank

2.7 met 3 stemmen 2.124



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)