Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Reclames

Oh ik weet best, dat de tegenwoordige tijd niet meer kan zonder reclame, dat weet ik heel goed. Dat er in mijn jeugd geen reclame was op bijvoorbeeld de tv is mijn leeftijdsgenoten welbekend! En begrijpen doe ik het ook nog.

Maar als je zoals bij mij een partner hebt, die als één van de hobby’s naar diverse series op de tv kijkt, dan snap je, terwijl ik 100 en 1 andere dingen doe, toch de geluiden van de tv meekrijg, sterker nog: ik kan multitasken, want wanneer er in het Engels iets gezegd wordt en de ondertiteling ontbreekt vraagt hij: wat zeiden ze nou?

En terwijl ik braaf verder tik, geef ik hem antwoord! Nou moet ik bekennen, dat de reclame er ook voor zorgt, dat ik kan blijven tikken en hij zorgt voor de koffie en het fris dat we ‘s avonds drinken, dat is dan weer handig! Maar die reclame hè? Er is er echt eentje die met kop en schouders overal bovenuit steekt!

Er komt een gast in beeld (en voor dat gebeurt weet ik dus al welke het is) die hotelsites vergelijkt, helemaal knetter word je van die gast en eigenlijk is het ook nog diep treurig dat die reclame dus zo ontzettend veel wordt uitgezonden, want wanneer eega het in de gaten heeft, gaat het geluid uit! Die heeft er net als ik een bloedhekel aan! Nog los van het feit dat er in onze omgeving heel weinig mensen zijn die zich sowieso een vakantie kunnen permitteren!

Voor die mensen is het al een crime om rond te komen, laat staan dat ze naar zo’n mal ventje kijken met de hotel-vergelijker! Jasses!

En om het verhaal compleet te maken, die twee broers die je een geweldige verzekering in willen laten duiken, niet doen hoor, ik heb gekeken, niet omdat ik die twee zo leuk vind, maar omdat ik wilde weten waar ze nou toch zo hun best voor deden, boekenkasten omver rijden, door de sneeuw slieren, mensen attenderen op de vervangende auto bij pech, nou niks goedkoop! Hartstikke duur zijn ze daar, maar ook dat ik wel te begrijpen, want die knapen moeten betaald worden! Het lijkt de belasting wel!

Maar de mafste is toch wel, een negenjarige drieling zie ik net voorbij komen: met een verschrikkelijk stemmetje zeggen ze tegen hun vader dat ze nu al negen jaar zijn en toch echt een mobiele telefoon-leeftijd hebben! Jawel! Als de kinderen negen jaar zijn, dan vertellen ze hun ouders al, dat ze daar recht hebben op!

Begrijp je, dat ik niet veel op heb met de tv, maar me prima vermaak met de computer en als die er niet was, met de typemachine of een boek? En als ik daarmee iemand uit z’n schoenen blaas, bedenk dan één ding, zet je tv aan, want er komt echt wel een reclame voorbij zodat je nieuwe schoenen kunt bestellen!

Schrijver: An Terlouw, 5 februari 2018


Geplaatst in de categorie: maatschappij

2.0 met 2 stemmen 117Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)